In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Sheila and the Kit Album Release // support Spring Tide @ Paardcafe

Zin om hedendaags te flirten met sounds uit de jaren 80? Synthpopband Sheila and the Kit krijgt je met hun nieuwe album sowieso aan het dansen. Waan je op een zomers festival en gooi die heupen los met catchy deuntjes en lekkere vocalen. Spring Tide trapt de avond af, dus zorg dat je op tijd bent!

Event

Psychotic Lumberjacks @ Zwarte Ruiter

Een broeierige combinatie van old-school garage en een donkere electrosound, als dat je nieuwsgierigheid niet wekt, weten wij het ook niet meer. Vrijdag brengen de psychotische houthakkers niets dan waanzin, noise en fuzz naar de Zwarte Ruiter. Entree is gratis, dus hier moet je bij zijn.

Event

Loco/Motive + Dream Flight to Antarctica @ Radar Café

Men zegt dat Loco/Motive een “vijfkoppig liefdeskind is van een onstopbare locomotief en een tamme regenboogforel”, maar je kunt ook kiezen uit “een organisme dat anno 2014 materialiseerde uit de muzikale hartstocht van 5 buitengewone heren, dat sindsdien als een machine unieke klanken, ritmes en verhalen is gaan produceren”. Precies wat je zoekt? Dan is vrijdag jouw geluksdag.

Powertrio Dream Flight to Antarctica heeft een groot repertoire aan instrumentale nummers, maar ook genoeg nummers met zang. De omschrijving van de band is misschien minder exclusief dan Loco/Motive, de muziek doet er zeker niet voor onder.

Event

Faith Ablaze / Nafearya / Hallowed Fire @ Paardcafé

Drie maal compromisloos gitaargeweld in het Paardcafé. Je moet het maar kunnen hebben. Deze muziek is zeker niet voor tere zieltjes (al was dit wellicht al uit de bandnamen op te maken). Iedere band zal je op hun eigen manier van je sokken blazen: Faith Ablaze met hun invloeden van groove en old school heavy metal, Nafearya met hun melodische sound en Hallowed Fire voert het tempo op met hun thrash/speed metal. Riemen vast, het wordt een heavy avond.

Event

Inside Electron + The Strip @ Radar Café

Popradar is lekker bezig dit weekend. Ook op zaterdag kun je genieten van een dubbelprogramma met twee uiteenlopende bands. De Haagse band Inside Electron bracht 4 oktober hun debuut EP Favourite Dream uit. Dit nieuwe materiaal zal deze energieke rockband zaterdag ten gehore brengen.

Voor wat meer glam in je rock, moet je bij The Strip zijn. Deze vijf vuige jongens uit Amsterdam brengen hun hard rock naar Den Haag. En dat allemaal gratis en voor niks.

Event

Powerhouse w/ Matrixxman, D. Tiffany, Ciel, CCL and more! @ PIP

Wees maar niet bang, natuurlijk valt er ook weer wat te dansen dit weekend. En hoe. Bij Powerhouse in Pip Den Haag vliegt de house, techno en elektronische underground muziek je om de oren. Op de line up zijn namen te vinden als Matrixxman, D. Tiffany en Ciel. Je moet er zo’n 16 euro voor over hebben, maar dan héb je ook wat.

Event