In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Kamil Korolczuk, William "Bilwa" Costa, j/mve @ Stichting Centrum

Electronische muziek en een hapje eten, een combinatie die je niet vaak tegenkomt. Maar bij DinnerKafé+concert doen ze het gewoon. Kunstcollectief Stichting Centrum is net achter Madurodam te vinden, in de voormalige ambassade van Congo (Villa K). Een bijzondere plek voor een avond vol verrassingen: tapes, omgevingsgeluid, modulaire synthesizers en ga zo maar door. William "Bilwa" CostaKamil Korolczuk en j/mve zijn de namen.

Event

Out of office! Winter edition @ Paardcafé

Popschool Den Haag laat weer eens zien wat ze in huis hebben. Vorige week was het de beurt aan jong talent in 'School's out!', deze week gaat het om volwassenen in 'Out of office!'. Welke bands, singer-songwriters en andere talenten er in het Paardcafé zullen staan is niet helemaal duidelijk. Wel dat het om wat doorgewinterde artiesten gaat. Laat je verrassen, het is toch gratis.

Event

Pronk @ Zwarte Ruiter

Bökkers hoef je niet per se te verstaan om ervan te kunnen genieten. En laat de bassist uit deze band ook een mooie eigen groep op de planken hebben staan. Met gitarist Seb Dokman (Paceshifters, ook uit het oosten), bassist Gerben Bielderman (ooit Pauw, nog verder weg) en drummer Henk Jonkers (Hallo Venray, dichterbij) komt het høken wel goed in de Zwarte Ruiter. En als je Arjan Pronk heet en als frontman gitaar speelt en zingt, dan noem je je supergroep natuurlijk Pronk.

Event

The Modern Age Slavery @ WPC NL3

Vier keer uw hoofd rond met Black Rabbit, Anger Machine, The Modern Age Slavery en New World Depression. De eerste bands zijn van Nederlandse bodem en de twee laastgenoemde komen uit Italïe en Duitsland respectievelijk. Die vier bands hebben hun roots voornamelijk in de nieuwere school van deathmetal. Dat wil zeggen: luid, snel en strak geproduceerd. Deze avond is deels de verjaardagsviering van Max Hendriks (Black Rabbit), dus ga er maar vanuit dat de moshpit er naast hard ook een tikkeltje gezellig aan toe gaat.

Event

Naghash Ensemble @ Paard

Zondag rustdag, als dat jouw credo is en een zwak voor Armeense volksliederen hebt dan is Naghash Ensemble een goede keuze voor zondag. De door neo-klassieke muziek en post-minimalisme doordrenkte ensemble maakt bijzondere muziek. Dat komt doordat de muziek gebaseerd is op de heilige teksten van de Armeense poëet en priester M’krtich Naghash. Door de prachtige stemmen van de drie zangeressen en voor ons onbekende Armeense instrumenten als duduk, oud en dhol krijgt het een bijna magisch smaakje.

Event

Ready to Play Big Weekend pt. 3 @ Musicon

Bands, bands en nog eens bands. Van alle soorten, maten en smaken. De Ready to Play stal is zo uitgebreid dat er drie dagen nodig zijn (zondag is deel drie en tevens de grootste knaller) om alles uit te lichten. Dit keer is er zelfs een onderscheid gemaakt tussen de bands en singer-songwriters. Bij Ready to Play is het niveau erg verschillend, maar dat mag de pret niet drukken. Want zeg eerlijk, wie wil er nou niet de volgende Sunny Rays ontdekken? Om er maar één te noemen die uit dezelfde stal komt. Voor de volledigheid, op het programma staan: Bear no name, SUPER NOVA, The Dysfunctionals, Patterns, Hema Huisband 2.0, Franklin Of The Forest, Turn Around, Reservoir, Stickey Notes, Bartoz Band, Papercut, 5 Soldiers, Poplars, Lifeline, Francesco, June Mons, Marleen, Pippa, Minouk en Geanne .

Event