Sinds de persconferentie van 12 maart betekent het weekend niet meer hetzelfde. Toch is genoeg te beleven, want op social media stroomt het over van de livestreams alsof het elke dag vrijdag is. Wacht even, welke dag is het eigenlijk? Geen nood, wij zijn er om, zelfs in deze tijden, je te voorzien van tips om het weekend weer wat kleur te geven. En om je eraan te herinneren dat het weekend is.

Lukewarm Ocean @ Youtube

Het binnenzitweekend begint donderdag vroeg met Lukewarm Ocean die onder de noemer op #IRockAtHome een liveoptreden geeft. De sessie is georganiseerd door IN-EDIT IN-EDIT, een filmfestival gefocust op muziekdocumentaires. In plaats van stilzitten hebben zij de handen aaneengeslagen om samen met muzikanten content te creëren. Maar niet alleen livestreams zijn te bewonderen, dus het is de moeite waard om vooraf even een kijkje te nemen op de social media.

Event

Headbanging from home @ Facebook

Aanstaande zaterdag zou The Hague Metal Fest van start gaan, de wereld had andere plannen. Wij van de redactie hadden wel zin in een paar Zweedse klassiekers van Entombed A.D. Prima, dachten ze bij de organisatie, dan maar vanuit huis. De bands van de line-up is gevraagd om mee te doen aan de livestream. Toch is het vooralsnog nog onduidelijk wat we voorgeschotelt krijgen. In ieder geval, dat headbangen gaat zeker lukken, vooral nu we landelijk al zeker een maand geen kapper hebben gezien. De link voor het daadwerkelijk evenement is te vinden op de Facebookpagina.

Event

Maxguitar Live @ Facebook Maxguitar Den Haag

Als je zaterdag toch besluit binnen te gaan zitten, dan kun je via Facebook een livestream meemaken van Febby Tasiran, Jamie de Groot en Chloë Groen. Het is erg niet verwonderlijk, want deze muzikanten zijn, niet alleen bekend van bands als New Dosis Audio, maar ook van de talloze zijprojecten en jamsessies. Dus toch een reden om weer eens op Facebook te gaan kijken. Al moeten we erbij wel vermelden dat het geen zin heeft om naar Max Guitar af te reizen mocht je zin hebben om bij te prikken. Het is echt alleen een online bedoeling. Sorry, na de zomer weer een kans!

Event