In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

AVI ON FIRE @ Paradiso

Niet in Den Haag, dus we kunnen het negeren. Maar de groep met Bram Wesdorp als creatief brein blijft natuurlijk Haags. En mocht je donderdag per ongeluk in het doorgaans afschuwelijke Amsterdam zijn beland, dan is het natuurlijk een prima idee om de album release van AVI ON FIRE mee te pakken. “Pop. Weird, catchy, glad. Vies, eerlijk, verrassend”, met singles als ‘Hedonistic Disco’ en ‘8 Bit Harmony’, allemaal op debuutalbum met de toepasselijke naam AVI ON FIRE.

Event

Mamihlapinatapai @ Paard

Mamihlapinatapai heeft de laatste maanden hard gewerkt aan MAGHÍA, het tweede album van de groep uit Spanje. Nouja, Spanje. Het grootste deel van de inmiddels negen-koppige band woont al een tijd in Den Haag. En met een Italiaan en Portugees zijn de mannen niet eens allemaal Spaans. Wel zijn ze allemaal zo energiek dat het collectief ervoor zorgt dat jij na een avondje Paard volledig uitgeput in bed belandt. MAGHÍA is een geweldig onnavolgbare cocktail van wereldmuziek, en vrijdag voor het eerst in Paard te horen.

Event

Mink Records & Submarine Present: Torii @ Magazijn

Het lijkt het weekend van de albumfeestjes, want ook in Het Magazijn staat er wat te gebeuren. Het undergroundplatform Submarine verzorgt daar met Mink Records de presentatie van het debuutalbum van het vijfkoppige Torii rondom Domenico Mangione. Verwacht psychedelische indie pop tijdens de viering van Return to Form. Een album met een meer dan Haags vleugje, alles is in The Womb Studio opgenomen.

Event

Ready To Play @ Paardcafé

Van jonge muzikale pareltjes beginnen wij spontaan te likkebaarden. We zetten graag alles op alles om aanstormend talent die aandacht te geven die zij verdienen, in de hoop hen net dat spreekwoordelijke duwtje in de rug te kunnen geven. Daarbij hoort uiteraard ook een groot publiek.

Dus hop, stap binnen in het Paardcafé en laat je met een sappig biertje in de hand verrassen door de fruitige acts van Ready To Play: Boris en Jayden, Jet Vink, Longshot, June Mons, Josephine, Lifeline, Norah Jillissen, New Ways, Marique & Tinke Spijkerman, LAAT!, What about Sunday, Aina Qvist, Axe’ Us Xs en Leonie Woudstra zullen met frisse moed het podium betreden.

Als dat geen smullen wordt...

Event

Engel @ Paard

Zin in een avondje sfeervolle nederhiphop voorzien van blazers en strijkers? Dan mag je deze show van Engel absoluut missen. Voor zijn laatste album 'Alles is Open' zocht de eigenzinnige rapper de intensieve samenwerking met onder andere Diggy Dex, Paul Munnik en Tim Knol. 

Een kleurrijke verzameling van artiesten die zonder twijfel voor een avontuurlijke plaat heeft gezorgd. Met een ticket voor slechts 12,50 mag je in de kleine zaal mee op deze muzikale reis.

Event

St. Patrick's Day @ Grote Markt

Dat de Ieren behoorlijk kunnen feesten en zuipen hoeven wij jou niet te vertellen. Het is dan ook niet voor niets dat de Grote Markt in samenwerking met O’Casey’s Irish Pub en Irish Club Netherlands alweer voor de tiende keer op rij groen kleurt op de traditionele Ierse feestdag St. Patrick's Day.

Be Irish for one day en geniet van de vroege middag tot diep in de avond van Ierse dans, grote pullen bier, de betere whiskeys en natuurlijk ook de typische folkmuziek van onder andere The Kilkennys, Na Leanai, Bunch of Bastards en O’llainnis.

Geen zorgen, je maandag ziek melden kan altijd nog! 

Event