In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

GUAP night @ Paardcafe

Voor een flinke dosis Haagse hiphop en R&B moet je vrijdagavond in het Paardcafé zijn. De helden van GUAP zetten lokale DJ’s met de dikste tracks voor je op een rijtje, van opkomend talent tot gevestigde namen in de Haagse scene. Maak in korte showcases kennis met SPUUGZAT, Q'n & OWZY, WOWI, Aluminiumboiz, Smaibery & Phill-E. De avond wordt aan elkaar gepraat door presentatrice Frandjescka. Dit is dé plek om het urban talent van de toekomst te ontdekken. Entree is gratis, dus geen reden om hier bier bij te zijn.

Na afloop van de showcases is er een open mic, dus vergeet niet je USB/aux kabel mee te nemen om je moment of fame te kunnen pakken onstage.

Event

Opening expo Slechte Verhalen Fikken Niet: Clason x Leone @ Grafische Werkplaats

Niet zo into de urban scene, maar juist op zoek naar iets kunstzinnigs? In de Grafische Werkplaats opent deze vrijdag de expo Slechte Verhalen Fikken Niet. Met zo’n naam kan de expo alleen maar goed zijn. “In ‘Slechte Verhalen Fikken Niet’ creëren vier kunstenaars, Cedric ter Bals, Nina van Dijk, Romy Muijrers en Boris Windmeijer en één theoloog/filosoof, Christiaan Schoonenberg, een relaas. Een eigen verhaal waarin zij het narratieve in de breedste zin van het woord interpreteren.” aldus de organisatie. Misschien niet zo muzikaal als je van ons gewend bent, maar dit konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Een klein stapje uit je comfort zone op zijn tijd kan geen kwaad toch?

Event

SODF Soundsystem (UK Funky/House) @ Zèta

Natuurlijk valt er ook deze vrijdag wat te dansen op de Grote Markt! Vanaf 11 uur kunnen jouw voetjes van de vloer bij Zèta. SODF Soundsystem. draait onvoorspelbare & immer dansbare elektronische sets met een underground feel. Een te gekke blend van funky UK house en garage. Met een biertje in je handen dansend het weekend in, met nog twee hele vrije dagen in het vooruitzicht: beter wordt het niet!

Event

Anna Þorvaldsdóttir @ Nieuwe Kerk

De laatste tijd staat IJsland niet in de schijnwerpers om zijn prachtige landschappen, maar om zijn componisten. Zo won Hildur Guðnadóttir een Emmy voor de soundtrack van HBO serie Chernobyl. Dan hebben we nog de neoklassieke held Ólafur Arnalds. Deze zaterdag kun je genieten van de IJslandse componiste Anna Þorvaldsdóttir in de Nieuwe Kerk. Dat belooft wat.

Funfact: het New European Ensemble zal tijdens dit concert een nieuw stuk van Anna's hand laat horen. Dat is een wereldpremière. Krijg je achteraf geen genoeg, dan kun je zondag het tweede deel horen in het Korzo theater. Dit concert is onderdeel van Dag in de Branding.

Event

Snowjob 2020 @ PIP

Fan van het idee Après-ski, maar niet zo van de uitvoering? Dan is de alternatieve variant van Skatecafé en de PIP een betere optie. Het programma is één grote mengelmoes. Zo staan bijvoorbeeld Smudged ToadsBrass Rave Unit en Kremlin Disko op het programma.

Verwacht een bescheiden slope in de tuin van PIP in combinatie met een gezonde portie wazige livemuziek. En een uiterst gezellige sfeer.

Event

Dark Memories @ Musicon

A Gothic dance party, dat hoor je niet zo vaak? Inderdaad, dat is een feest waar je voornamelijk post-punk, gothrock en EBM hoort. Simpel gezegd: all things goth! Doen de beats van VNV Nation, Wumpscut The Sisters of Mercy je hart sneller kloppen dan is Dark Memories wat voor jou.

In Musicon zullen dj's Igor & Zjon een partij cyberkrakers laten horen. Voor iedereen met een nieuwsgierig oor, dit is een hele beleving. Wees dan ook niet verrast als je een aantal nieuwe dansmoves leert.

Event