The Rolling Stones, Coldplay en Bruce Springsteen waren haar voor, maar vanavond wordt het Malieveld gevuld voor de Amerikaanse superster P!nk. Op de laatste avond van haar Europese tour komen ruim 50.000 mensen naar Den Haag. Als je bekend bent met de shows van P!nk weet je dat ze alles uit de kast haalt om je verbluft naar huis te sturen. Zou haar dat op het Haagse Malieveld ook lukken? Ze kan het in ieder geval proberen, en proberen en proberen.

Na wat vrolijke plaatjes van DJ KidCutUp opent Vance Joy de avond. We kennen hem natuurlijk van het vrolijke ukelele gepingel uit ‘Riptide’ maar de Australische singer-songwriter is inmiddels ook wat jaartjes verder en brengt meer materiaal mee naar Den Haag. Zo komen ook hits ‘Mess is Mine’ en ‘Georgia’, voorbij. De jongeman is de vaste openingsact van P!nk dus ook hij geniet vanavond extra van zijn tijd op de laatste Europese bühne. P!nk en Vance, misschien niet de meest voor de hand liggende combi, en zo hoor je ook veel mensen uit het publiek zich afvragen “wie is die gozer?”. Extra uitdaging dus voor de zanger maar voordat Riptide wordt ingezet, pakt hij alsnog het publiek in met een mix van Lionel Richie’s ‘All night long’ en Justin Bieber’s ‘Sorry’.

Vance Joy @ Malieveld

Davina Michelle @ Malieveld

De tweede openingsact is Davina Michelle. Dat juist zij het publiek in Den Haag mag opwarmen, lag in de lijn der verwachting. De jonge zangeres heeft haar doorbraak ten slotte mede te danken aan de hoofdact van de avond. Toen ze een cover van ‘What about us’ op Youtube slingerde, had ze niet verwacht dat de Amerikaanse zangeres dit ook daadwerkelijk te zien zou krijgen, laat staan dat ze de cover beter vond dan haar eigen versie. De video ging viral en nu verzorgt Davina het voorprogramma op het Malieveld. Wat kan het hard gaan he. Die bewuste cover slaat ze nu even over maar daarvoor in de plaats heeft ze wel haar eigen materiaal, inclusief de single ‘Better now’ (hitje?) die ze vorige week uitbracht. Haar eerste single ‘Skyward’ komt ook voorbij en natuurlijk mag ‘Duurt te lang’ niet ontbreken. Ook meteen het eerste nummer van de avond dat woord voor woord wordt meegezongen, en het zal zeker niet het laatste zijn. Je zou denken dat openen voor een van je idolen je zenuwachtig kan maken, maar Davina flikt het gewoon en zet een show neer alsof ze dit dagelijks doet. Geef haar een paar hits en misschien wordt zij bij de eerstvolgende tour van P!nk wel gevraagd als vaste openingsact. Color me pink of wacht impressed.

Terug op het Malieveld

The Truth About Love tour bracht haar in 2013 voor het laatst naar Nederland en daarna was het eventjes wat stiller rondom Alecia Moore. Maar na vijf jaar kwam P!nk in 2017 terug met het album Beautiful Trauma, al snel volgde de gelijknamige tour die vanwege extreme populariteit geen einde leek te krijgen. Na een uitverkochte show in die andere grote stad, staat ze vanavond in onze mooie stad achter de duinen. Overigens is dit niet de eerste keer dat ze op het Haagse grasveld staat: in 2007 stond ze tijdens het Beatstadfestival ook al op het grasveld. Fun fact, you’re welcome.

Maar terug naar het optreden. She came to get the party started en dat maakt ze swingend aan een kroonluchter al meteen duidelijk tijdens het eerste nummer. Zelfs de Haagse windkracht stopt deze superster niet. Ondersteboven hangen aan een kroonluchter intensief? Niet voor P!nk, wanneer ze haar voeten weer op het podium zet, doet ze meteen mee met de choreografie van de dansers. Vuurwerk bewaren voor het einde van een show is ook passé. Nee, deze dame doet het gewoon na het eerste nummer en hop de toon is gezet. 

Na hits als ‘Beautiful trauma’ en ‘Just like a pill’ is er ruimte voor nieuw materiaal, ook ‘Hustle’ en ‘Secrets’ worden enthousiast ontvangen. Tijdens dat laatstgenoemde nummer is het weer de hoogste tijd voor wat luchtacrobatiek. Waarom zou je ook lang met beide benen op de vloer blijven, in de lucht vliegen is toch veel leuker? P!nk schiet de lucht in en zorgt ervoor dat je visueel ook niets tekort komt. Cirque du Soleil is er niets bij. Hadden we al vermeld dat ze tijdens al die acrobatische trucs loepzuiver zingt?!

Albums

2000 Can't take me home
2001 M!ssundaztood
2003 Try this
2006 I'm not dead
2008 Funhouse
2012 The truth about love
2014 Rose ave.
2017 Beautiful trauma
2019 Hurts 2B Human

Kippenvel

Sommige sterren verbloemen met uitgebreide choreografieën en special effects dat ze minder bij stem zijn. Maar bij P!nk is dat alles behalve het geval. Mocht je twijfelen, tijdens ‘Just give me a reason’ laat ze iedereen horen dat ze ook een dijk van een stem heeft. Zonder poespas, maar met veel kippenvel. Rustmomentjes zijn er dus ook in de show, met nieuw materiaal zoals ‘For Now’ en ‘90 days’ maar ook een akoestische versie van ‘Walk me home’. 

Al staat vanavond The Beautiful Trauma Tour centraal, dit album is niet haar laatst uitgebrachte materiaal. Waar ze de tijd vandaan haalt weet niemand, maar de sympathieke superster heeft in de tussentijd ook nog een nieuw album uitgebracht: Hurts 2B Human. Op dit album verpakt ze alle genres uit haar 19-jarige carrière samen. Vernieuwen blijft ze doen, zo maakt miss Moore zelfs een uitstapje naar dance. En ook dat gaat haar gemakkelijk af, met ‘Can we pretend’ zorgt ze ervoor dat het gras van het Malieveld weer goed aangestampt wordt. 

Niemand, behalve P!nk

Die missie om iedereen te verbluffen is hoogstwaarschijnlijk al geslaagd, maar ze doet er toch nog een schepje bovenop tijdens ‘So What’. Vliegend over het publiek zorgt ze ervoor dat iedereen haar van dichtbij kan bewonderen. En mocht er nog iemand niet onder de indruk zijn, bij deze. P!nk past feilloos thuis in het rijtje van grote artiesten die eerder het Malieveld bestormden. Ze combineert luchtacrobatiek, choreografieën met live muziek en zingt heel de show loepzuiver, wie doet dat? Niemand, behalve P!nk. De meest ondergewaardeerde artiest als je het deze recensent vraagt.