In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Loevesteinsessies #7 @ De Klarist

Grauzone is nog maar net voorbij of er is alweer een nieuwe kans voor weemoedige lui. De zevende editie van Loevesteinsessies op Valentijnsdag richt zich op de donkere krochten van de post punk, new wave en electro. Op de programmering: Sterk Water, Werther Effekt Reverend Esser. De eerstegenoemde act zal zelfs hun nieuwe album 'Het Had Zo Mooi Kunnen Zijn' presenteren. Voor alle gebroken harten en muziekfans die bij het woord valentijn liever een barst in een muur slaan.

 

Event

Herz Ensemble @ Korzo

Valentijnsdrukte ontsnappen, maar geen zin in weemoedigheid? Dan is het optreden van het Herz Ensemble iets voor jou. De Australisch-Nederlandse componist Kate Moore kreeg als eerste vrouw de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs met haar compositie The Dam. Met een groep muzikanten is Kate Moore het Herz Ensemble begonnen. De avond heeft de naam x gen x gekregen, waarbij verbinding het centrale thema is. Die verbinding zoeken zij in elkaar, omdat alle musici in het ensemble de geboorteplaats heeft achtergelaten. 

Event

Seven Stars Over Sicily & Dream Flight To Antarctica @ Radar Café

Het blijft wennen dat Radar Café, gezien de naam voor zo'n lange tijd HPC is geweest. De verwarring is groter geworden als we de acts van deze vrijdag oplezen: Seven Stars over Sicily Dream Flight To Antarctica. Het dan ook niet verrassend dat de bands zich laten inspireren door psychedelische muziekstromingen. En in het laatste geval de bands Jethro Tull King Crimson. Lekker theatraal en lekker ingewikkeld.

Event

Lukewarm Ocean @ Zwarte Ruiter

Het Leids/Haagse Lukewarm Ocean is zo'n act die je zelfs in je minst actieve bui kan laten dansen. Het viertal maakt naar eigen zeggen garoque rage en gafuzz punk o'rage, wat zoveel wil zeggen als: stoner, punk en een bak herrie. Zeker de moeite waard want de nieuwe plaat is net uit. Na Den Haag gaan de heren ook op tour heel Europa, dus we zijn ze ook nog eventjes kwijt. Grijp je kans dus!

 Event

Junkie and the Halo @ Paardcafé

Een EP-release in het Paardcafé, hoe fucking origineel... Geintje natuurlijk, want het Paardcafé is een ontzettend fijne tent waar menig 3voor12 Den Haag-redactielid soms laveloos in een hoekje ligt. Junkie and the Halo is zo'n band die al een tijd meedraait en steeds een klein beetje van bezetting veranderd. Zo is er nu een nieuwe zangeres aangetrokken en blijft er van de originele bezetting slechts één lid over. Nevermind, een nieuwe EP op zak, goede moed en een flinke dosis branie. Daarnaast staat the Depression Club in het voorprogramma, een band waar we niks van af weten maar waar Gijs Schouten de frontman van is, en dan zit het meestal wel goed.

Event

Rewire x Korzo: Vessel & Pedro Maia, Lucy Railton @ Korzo

Rewire ligt nog eventjes in de toekomst, dus doen we het tot die tijd met de Rewire x Korzo shows. Dit keer staat de Britse elektronische muzikant Vessel in het danstheater. Bijgestaan door visueel kunstenaar Pedro Maia en celliste Lucy Railton. Klinkt als iets erg bijzonders.

Event