In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Opening Radio Tonka 25 jaar @ The Grey Space

Radio Tonka bestaat 25 jaar! Het jubileum van dit underground radiostation wordt groots gevierd in... hoe kan het ook anders... dé ondergrondse van Den Haag: The Grey Space in the Middle.

De aftrap van dit 9-daagse spektakel vol live-muziek en workshops wordt verzorgd door The North Sea Wolfpack presents: Hochberg, Caline with C, dogheadsurigeri, Deirdre Direktor en Het Schimmengebied met Duistere Bardo. Deze roedel van electro, techno en wave zal de eigenzinnige radioliefhebber voorzien van een donkere danssensatie. 

Event

Haagse Popweek | Talent Night @ YMCA Scheveningen

Op poppodium YMCA in Scheveningen staat deze vrijdag het talent van de toekomst. Nee, niet artiesten waarvan we al jaren roepen dat ze talent hebben, maar echt vers spiksplinternieuw talent.

Remco Visker (die nieuwe van Machine Makes Man) kondigt de acts aan. Nu heb je nog niet gehoord van De Dolle DonutsThe Challengers, Jamie Zwart, Bluesside, Catchy, MANIAXE en LIndita Numan, maar na dit weekend is dat anders. Beter kan je zeggen dat je erbij bent geweest.

Event

Frank E. CD-presentatie @ Musicon

Geen zin in jong talent, en geniet je liever gratis en voor niets van de ervaring van een doorgewinterde muzikant? Dan is de CD-presentatie van Frank Eickhoff in Musicon iets voor jou. Deze in Hannover opgegroeide singer/songwriter én multi-instrumentalist vond het, na 30 jaar in verschillende bands te hebben gespeeld, hoog tijd om zijn eigen songs op een mooi plaatje te zetten.

In het voorprogramma is daar nog ruimte voor Vinyl-State, een Nederlands/Japanse band geïnspireerd op de Britse sound a la Coldplay en Muse. Eén keer raden wie de rol van gitarist op zich neemt? Het begint met de letter F. Toeval? Nee, natuurlijk niet.

Event

Tot slot nog behoefte aan een Eric Clapton-gitaarlesje van deze veelzijdige man? Vanaf 2:02 volgt het daadwerkelijke geluid.

 

Masterclasses @ Haagse Popweek

Op zaterdag kan je muziek leren schrijven of een masterclass freestyle techno volgen.

Leren schrijven doe je tijdens de writing camp (samen met Ready to Play). René van der Zee van Cooper (13:00-14:30), Vince van Reeken, ooit DI-RECT (14:30-16:00) en Rianne Walther van The Indien (16:00-17:30) helpen je hierbij. Van je eigen tekst tot melodie tot uitspraak, je leert het allemaal bij Popradar.

Event

In de avond kan je doorstuderen en je freestyle techno-skills bijspijkeren in The Grey Space in the Middle. De mannen van Club-Res leren je vanaf 20:00 de fijne kneepjes van het improviseren met dansmuziek, en helpen je net dat stapje verder. De volgende keer loopt het publiek dus niet meer weg.

Event

Itchy Tongue Royal Music Festival @ Besturing

Een feest dat in ieder geval volgens de organisatoren voor herhaling vatbaar is: het Itchy Tongue Royal Music Festival. Muziek en kunst komen samen in de Besturing, en je kan ook nog een ijsje eten (want fuck die winter). Popradar, Powerpitch en Submarine helpen mee.

De line-up bestaat uit The ghosts on web (electronische pop-punk uit Italië), bauwien (wiskundige fuzz performance), Jellymeat (experimentele Russisch-Nederlandse muziek over liefde en de dood), ABLE NOISE (gitaar-drum-duo), MARIA (postreligieuse pop), Lyckle en mij (Nederlandstalig), Ambre Solaire (eerste optreden), Jan Egbers (synthetische pop), Bleach Pizza (garage grunge).

Dat licht gaat pas ver na middernacht uit, dus die vijf euro is het echt wel waard.

Event

RZLZ @ Paardcaf├ę

De Nederlands-Kroatische RZLZ verslaat haar demonen op EP Right Here. Het resultaat is een kwetsbaar geluid waarin haar klassieke roots en soulvolle stem samensmelten met dromerige elektropop gehuld in een fijn laagje R&B.

In de categorie singer/songwriter van de Grote Prijs van Rotterdam bereikte de zangeres in 2019 de finale, waarin zij werd geprezen om de helende kracht van haar overrompelende muziek. 

Kortom, Roza Lozica creëert de pefecte zondag-vibe om je drukke muzikale weekend als herboren af te sluiten. 

Event