In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

V00d00 GOLD x Submarine: Rendez-Vous & Lifeless Past @ Grey Space

Het concept is dat DJ-duo V00d00 Gold acts programmeerd die precies in het indie undergroundstraatje passen van Submarine. Deze keer is dat weer goed gelukt. Met het Franse Rendez-Vous, dat afgelopen Grauzone een van onze hoogtepunten was, en het Haagse Lifeless Past. De laatstgenoemde act bevindt zich daar waar Joy Division zou zijn geweest als James Iha gitaar had gespeeld. Een leuke invulling van de donderdagavond.

Event

Probably Oslo @ Paardcafé

Jonge indiebandjes uit Londen weten wel vaker de weg naar het grote publiek te vinden, en laat een van de pleisterplaatsen op die weg nou weleens Den Haag zijn. Husky Loops kwam meerdere keren langs het Paard voordat ze echt bekend werden en nu gaat Probably Oslo hetzelfde proberen. Ze namen hun laatste werk op met de producer van Robyn, dus wat dat betreft zit het wel snor. In het voorprogramma hebben we Healland. Dus het feestje is wel compleet.

Event

Anemone + Severin Bells @ Zwarte Ruiter

Anemone zagen we dit jaar flink vaak op Haagse festivals, en telkens weer werd bewezen dat het een zeer veelbelovend bandje is. Lekker psychedelisch maar evengoed beukend. Samen met Severin Bells staan de Rotterdammers vrijdag in de Zwarte Ruiter als aftrap van de Lagunitas Muziekmaand (waar iedereen een mooie Danelectro-gitaar kan winnen). De tweede band ontleent haar naam uit 'Venus In Furs', een van de beste songs van het titelloze album van The Velvet Underground en Nico. Die band is niet alleen in de naam maar ook in de muziek een grote invloed. Ga er maar goed voor zitten, het lijkt een leuke maand te worden.

Event

Tess et les Moutons @ September

Jacques Chirac is dood. Verder niet relevant, behalve dat hij Frans sprak. Want Frans dat is de taal waarin Tess van der Zwet met haar Moutons de zaal betovert. Chansons dus, vooral in het Frans. Dan noem je je EP logischerwijs Chansons pour non-fracophones. Wijn, kaas en chancons, prima zaterdagavond. En met de zomerse single 'Mon Paris' ben je al die regen zo vergeten.

Event

Stekkerdoos - Kalender @ Anyart/Any Frame

Jessie Hoefnagel opent dit weekend een expositie bij Anyart. Illustraties met personages. Mooi meegenomen is dat Jessie ook bekend is als Stekkerdoos en voor muzikale begeleiding zorgt tijdens haar eigen opening. Met de show Stekkerdoos - Kalender begeef je je ergens tussen fantasie en realiteit. Een audiovisuele show waarin je de grenzeloosheid van de muziek ontdekt.

Event

Michael Prins @ Nieuwe Kerk

Wat een locatie, die Nieuwe Kerk. Zelfs als heidense muziekliefhebber is er deze week reden om een bezoekje aan de kerk te brengen. Met Crossing Border vond alles vorig jaar nog plaats in een pop-up kerk in de tuin, maar dit weekend gaan de deuren in samenwerking met het Zuiderstrandtheater gewoon open. Oh ja, de muziek zelf. Michael Prins komt wat spelen, en neemt daar een nieuw album voor mee. Er zijn nog kaarten...

Event