In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Submarine presents Zwaremachine @ Radar Cafe

Het klinkt Nederlands, maar het is Amerikaans: Zwaremachine. Deze act maakt een partij electronic body music waar je bloed van gaat pompen. Dat is in de volksmond cybergoth. Een stuwende Kraftwerk sound met onheils geschreeuw. Deze underground act wordt door Submarine gepresenteerd in het Radar Cafe. Met in het voorprogramma een lokale EBM-act: Schwarzstern.

Event

Swedish Death Candy @ Zwarte Ruiter

Gruizige gitaren, lekkere solo's en een korte pakkende hook. Iets wat je de laatste tijd maar weinig hoort. Swedish Death Candy is zo'n band, met een heerlijk retrogeluid. Denk MC5, Jimi Hendrix en Cream. Psychedelisch, recht voor zijn raap en erg herkenbaar. Mocht je de laatste tijd te weinig in aanraking zijn gekomen met gitaren, dan is de Zwarte Ruiter deze vrijdag de beste aanrader. In het voorprogramma staan de Haagse psychrockers van Supersonic Blues

Event

The Navigators @ Paardcaf├ę

Een jaar geleden zeiden de heren en dame van The Navigators vaarwel. Althans tot nu dan. Aanstaande vrijdag spelen ze nog één allerlaatst show. Wij bij 3voor12 Den Haag gaan toch twijfelen; is dit echt de allerlaatste? In ieder geval gaat dit een speciale avond worden. Voor support is MOYO gevraagd, een act die zich laat omschrijven als een mengelmoes van Beck en The Strokes. Als kers op de taart is Eric speelt liedjes gevraagd. Die naam dekt de lading van de muziek beter dan wij het kunnen omschrijven.

Event

Blockjam Loosduinen @ Nieuw Waldeck

Een echte Amerikaanse blockparty in Den Haag, het kwam al vaker voor maar deze keer is het misschien nog leuker. In Loosduinen worden urban talenten op het podium gehesen, is er de mogelijkheid om te leren draaien of graffity-spuiten en is de sfeer authentiek. Jack Faded is de host, wat dus betekent dat je hoe dan ook opgehyped wordt. Plus de optredens van onder andere Kevin Bright en Zekkia die er ongetwijfeld een groot feest van zullen maken.

Event

Jade Jackson @ Paard

Vrouwen die countryfolk maken, we krijgen er geen genoeg van. Of ze nou Brandi CarlileKacey Musgraves of gewoon Ilse de Lange heten, het is de perfecte muziek voor iedere grauwe herfstochtend en elke zonovergoten nazomermiddag. In Paard staat deze zondag Jade Jackson die op 26-jarige leeftijd hard bezig is om zich in dit lijstje te voegen. Nee, voor een goede countryshow hoef je niet naar Nashville te reizen. Gewoon sporen aan je laarzen en naar Paard.

Event

Fokkerhaven Festival @ Fokkerhaven

Om de haven bij de Binckhorst wat meer te belichten, is er een festival georganiseerd waar, volgens de organisatie, alle zintuigen geprikkeld worden. Muziek, eten, drinken, kunst en uiteraard boottochtjes, alles wordt georganiseerd op en rond het water van de haven. Klinkt goed toch, met namen als Suzy VGet The Funk Outta My Kitchen en Ragmob zit het muziekprogramma ook wel snor. 

Event