In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Weerhaak EP release @ Het Magazijn

Deze donderdag gaat het al los in het Magazijn. Er is namelijk een EP release van foresense met de naam 'Weerhaak'. Op de eventpage van het Magazijn blinkt het evenement uit in de afwezigheid. Niet zo gek eigenlijk, want voor vaste gangers van het Magazijn is de act uit de stal van Antilounge toch een tikkeltje uitdagender. Dat wordt een avond met een flinke portie IDM, want ook Ochre, Elektrovolt en Marric zijn van de partij. DJ's Charly & Gallus draaien de boel bij elkaar.

Event

Sho Shin Trio @ Studio Loos

Avontuurlijke muziek, dat hoor je niet vaak. Behalve als je graag geziene gast bent bij Studio Loos. Om het weekend af te trappen staat daar een bijzondere band die bestaat uit twee delen: de Belgische pianist Seppe Gebruers en de twee italiaanse muzikanten Riccardo La Foresta en Riccardo Marogna. Tesamen vormen deze heren het Sho Shin Trio. Denk qua opstelling aan een jazztrio, maar dan zonder het easy listening aspect. Dat wekt inspiratie op of irritatie. Belangrijk dus om even onderstaande op te zetten.

Event

Onderwereld @ Het Magazijn

De onderwereld komt naar Het Magazijn! Het platform belooft unieke elektronische muziek en zal vaker programmering gaan verzorgen in de Haagse bunker. De eerste editie liegt er niet, want op het programma staan: Antoni Maiovvi & Jentlemen, Pasiphae and USE. En niet onbelangrijk, vooral voor Het Magazijn, dit feest is gul voor uw portomonnee. De entree is namelijk gratis.

Event

Cosmic Silk @ Zwarte Ruiter

Zwoel, zijde, hete zomeravonden, dat gezeik, je kent het wel. DJ-duo Cosmic Silk (Natousch en Keek) gooien de beste glijders op de dansvloer. Aan het publiek dan alleen de opdracht om lekker te glibberen. Klinkt aan de ene kant best smerig, maar aan de andere kant stiekem best lekker. Glad als een pasgeboende vloer. Geil als een puberjongen met kinderpuistjes tijdens de zoveelste rerun van American Pie. Groovy als Marvin Gaye op een doordeweekse dag. Nee, als dit geen hormoonfeestje wordt, weten wij het ook niet meer.

Event

The Great Hurricane Escape & Headfirst @ Popradar

De tweede bandnaam van de avond omvat alles eigenlijk het beste; Headfirst, balls out en recht door het midden. Samen met The Great Hurricane Escape staat deze Leidse band op de planken van Popradar aan de Burgemeester Hovylaan. Geen compromissen, daar hebben we er al genoeg van, gewoon rocken. Invloeden als Nirvana, Foo Fighters en Metallica. Geen obscure undergroundbandjes met rare namen die Duits aandoen. Gewoon rocklegendes. Gooi je bokkengroet in de lucht en knal even mee.

Event

Lifeless Past + Body's Electric

Postpunk is weer hot. Joy Division kunnen we eindelijk laten voor wat het is (hoewel we dat niet willen), maar met acts als Fontaines D.C. en Whispering Sons zitten we voorlopig wel weer goed. Ook het Haagse Lifeless Past behoort tot die categorie. Persoonlijke verhalen op herkenbare wijze gebracht. Klinkt ijzersterk. Nieuwe single 'Trough Passion' wist ons in elk geval goed te bekoren.

Event