In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Banditas @ Paardcafé

In de zomer is er vaak maar één goed alternatief als je van indie houdt maar tegen een uur of 01:00 liever je kont schudt; Banditas. Dit duo plaatjesdraaiers brengt onverwachte artiesten naar de dansvloer zoals Michael Kiwanuka en The Oh Sees. En wanneer je het niet verwacht wordt er een schuddende mix reggaeton ingezet.

Event

Incantation @ Musicon

Er zijn van die momenten waarop het Musicon een paar bands op de programmering hebben staan waar je de vingers bij aflikt. Zo is er deze vrijdag een band die stamt uit de jaren '80. De deathmetal heren waren er vroeg bij en worden in één adem genoemd met acts als Suffocation en Mortician. Voor fans van vroeg beukwerk á la Grave, Entomed en Unleashed. De Amerikaanse band Incantation wordt bijstaan door een band uit malta: Beheaded. 

Event

Sounds of Ibiza @ Magistrat

Mocht je zin hebben in een eigenaardig feest dit weekend dan is Magistrat the plek om te onthouden. De simpele techno die normaal daar de overhand heeft is nu smaak Ibiza te verkrijgen. De tent organiseert 'Sound of Ibiza' met tech-, deep- en groovehouse. Verder wordt duidelijk dat er ook ballonnen worden geserveerd... waar zouden die voor nodig zijn?

Eigenaardig dus en daarom een goede tip.

Event

Waterpop @ Hofpark Wateringen

Biffy ClyroFaithless en zelfs Radiohead, allemaal speelden ze op Waterpop. Bizar hé? Zo'n klein, leuk festival dat zulke grote namen had geboekt voordat iemand er nog maar van gehoord had. Ook dit jaar heeft de organisatie zijn stinkende best gedaan de betere acts naar het festival te lokken. Onder andere Sofie WintersonAndy Frasco, Bo Saris en TAPE TOY komen naar het Westlandse plaatsje. Klinkt als een goed feestje, en wie weet... Misschien is er weer een act waarvan je later kunt zeggen: "Die zag ik nog op Waterpop."

Event

Gustav Goodstuff invites: Amourette & Maroje T @ Magazijn

Dansen, dansen, dansen, dansen. Dat is het devies. Kleine uurtjes, zweetplekken op de rug, pijn aan de voeten en nooit meer slapen. In Het Magazijn is dat inmiddels al een lange tijd aan de orde. Dit weekend hebben de programmeurs weer een lekkere portie beukerij neergezet met Amourette & Maroje T. Dus er zit maar één ding op: kapotgaan.

Event

P!NK @ Malieveld

Coldplay kwam, Bruce kwam en nu komt....... P!NK! Een totaal andere tak van sport, maar wel een ontzettende wereldster. De Amerikaanse zangeres doet al sinds wie weet hoelang mee op het hoogste niveau van de popmuziek en doet nu ons mooie stadje aan voor haar volgende show. Er zijn nog kaarten. Geloof ons, ookal is het ontzettend poppy, dit is iets dat niet vaak voorkomt.

Event

Tags