In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Eastern Standard Time @ Zwarte Ruiter

Een bebop jazz supergroep die liever mooi weer spelen. Dat is Eastern Standard Time. Deze heren willen het zomers weer van de eilanden laten weerspiegelen in hun muziek. De van oorsprong jazzmuzikanten zijn niet zo langzaam ontpopt als een reggae- en soulact. Dat is pas een interessante muzikale ontwikkeling. Verder wordt er ook nog een vleugje ska aan toegevoegd. Het mag dan ook wel gezegd worden dat ze de sound als Caribbean Beat laten omschrijven. Lekker. Enige nadeel is dat de act in de Zwarte Ruiter optreed. Een optreden in cocktailbar Vavoom had treffender geweest.

Event

Trends & Revolts, Amaguk, Mo Bedick @ Musicon

Drie keer raak in Musicon met Trends & Revolts, Amaguk Mo Bedick. Deze drie acts komen uit compleet verschillende achtergronden, zo is Amaguk geïnspireerd door jazzbaas van eigen bodem Reinier Baas en saxofonistgoeroe Colin Stetson. De mannen van Trends & Revolts zijn meer van de gitzwarte post-punkacts als Joy Division en The Pixies. Die laatstgenoemde act weet zich weer vanuit een andere kant te presenteren. Mo Bedick leeft liever van de laatste resten pizza en Kentucky Fried Chicken. Als we de Daily Indie mogen geloven dan is de alcohol en wiet een soort brandstof die de act nodig heeft om vingerlikkende slackerpop te produceren.

Event

Kaster Kwartet @ September

Weinig artiesten krijgen het voor elkaar om dertig jaar met elkaar muziek te maken. In veel gevallen heb je het dan toch over uitzonderlijke gevallen. Hier hebben we het over het Kaster Kwartet. De vier heren beloven aankomende vrijdag een portie swingende jazz & blues en een flinke partij gezongen Franse chansons en Zuid-Amerikaanse muziek. Als je hier warm van wordt dan is het hoogst aanbeloven om deze vrijdag de September een bezoek te brengen.

Event

The Naked Sweat Drips @ Paardcaf├ę

Psychedelisch, grungy en een beetje geil, zo zou je The Naked Sweat Drips het beste kunnen omschrijven. Een band onder contract bij Butler Records, waar ook onder andere Claw Boys Claw zitten en vol energie. Zelf zeggen ze tussen Bowie, Cave en Kyuss in te zitten. Dat is ongeveer hetzelfde als zeggen dat je beheersing van het Engels tussen dat van Frans Timmermans en Louis van Gaal zit, daar zit iedereen. De enige manier om te zien wat de band brengt is dus een bezoekje wagen.

Event

Leoniden @ Zwarte Ruiter

Het Duitse Leoniden staat in de Zwarte Ruiter. Bij deze band is het even onmogelijk stil te blijven staan als om Ajax geen warm hart toe te dragen in de Champions League. Met de indie/disco/funk/dansmuziek die de band maakt is al heel Europa overwonnen, nu zullen ze Den Haag  ook overwinnen. 

Event

Bevrijdingsfestival @ Malieveld

De line-up is weleens denderender geweest, maar het Bevrijdingsfestival is wel een van die vaste waarden in het Haagse festivallandschap. Dus aan iedereen die lopen te zeiken over het feest zeggen wij: "Whatever." Onder andere ons eigen Tumbleweed staat met vrienden op de planken van de mainstage. Er is ook weer heel veel ruimte voor urban met onder andere Jacin Trill en F1RSTMAN dus het ziet er naar uit weer memorabel te worden. Laat die vrijheid een poepie ruiken.

Event