In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Muji Roux + Banji @ Paardcafé

Energieke alternatieve hiphop door vier jonge gasten in het Paardcafe: donderdagavond staat Muji Roux op de planken. Ze vervangen The Great Comminicators die helaas moesten afzeggen. Leuk voor als je zin hebt in hiphop met een vleugje reggae, jazz, funk en haring. Waar dat laatste vandaan komt lees je in een eerder interview met de band.

Naast Muji Roux staat Utrechtse nieuwkomer Banji op het programma. De band heeft een jaar aan nieuwe muziek gewerkt en brengt dit nu ten gehore. Denk aan alternatieve pop met elektronica-, hiphop- en r&b-invloeden.

Event

LaBomba + The Dirty Denims @ Musicon

LaBomba maakt stevige bluesrock met een flinke portie Amerikaanse invloeden. Niet zo gek ook als je bedenkt dat Bassist Dave Bordeaux (Billy The Kid, Diesel, Fan Halen) er is geboren en getogen, gitarist Maroen Fransen (Winterland)  vanaf zijn 16e al gitaar aan het MIT in LA (waar hij les kreeg van o.a. Steve Vai en Eddy van Halen) studeerde en drummer Peter Nelissen (YaYa’s)  in het verleden voor het Amerikaanse muziekblad Billboard werkte. Om het een nog Amerikaanser tintje te geven worden de vocals over alle drie de bandleden verdeeld.

Voor nog meer live energie moet je even blijven hangen bij The Dirty Denims voor een dosis happy hardrock.

Event

Oberman + Arend @ Magazijn

Waar z’n broertje Job Oberman (Oceanic) afgelopen zaterdag nog een livesessie in de tuin van PIP verzorgde, reist deze vrijdag oprichter van muzieklabel Nous'klaer Sjoerd Oberman naar het Haagsche af voor een set in het Magazijn. Elektro, disco, acid, house, techno: Oberman weeft het allemaal aan elkaar. De avond wordt opgewarmd door Magazijn-oprichter Arend.

Entree is gratis.

Event

45ACIDBABIES @ Zwarte Ruiter

In 2016 won 45ACIDBABIES de grote prijs van Nederland en sindsdien wacht de muziekscene met smacht op het eerst debuutalbum. Twee jaar terug waren er een paar singles, maar de electropunkers laten het tot nu toe afweten. Gelukkig doen de Utrechters waar ze goed in zijn: opdagen en shows spelen. Veel shows. Dit weekend te zien in de Zwarte Ruiter met zogezegde nieuwe 'Bangerz'. Gaat het er dan eindelijk van komen?

Event

Record Store Day @ Plato

Zaterdag is het weer zo ver: al het vers geperste wax kunt u in gelimiteerde opgaves bij uw lokale platenboer bemachtigen. Zeg nou zelf, zo'n cd is goed als onderzetter, maar verbleekt bij de verzamelwaarde die platen hebben. En die platenboeren hebben ook optredens, van onder andere man van het moment Son Mieux en Haagse trots The Hazzah. Je kunt terecht bij 33/45 Vinyl Records en Velvet (in Paagman). De Vinyl Grove heeft een standpunt tegen record store day gemaakt, maar geeft gewoon een alternatief records store day feestje

Bij 33|45 Vinyl Records kun je: Kulou, Kraak en Smaak (DJ Set),

The Hazzah, DJ Wolfshund & Torii.

Bij Velvet: Jeangu Macrooy, Boris van der Lek & Jules Deelder Son Mieux.

Meer informatie

HIPHOP INSIDE: NESS, PJOTR & C.I.C. @ Paardcafé

Het gaat steeds beter met de Nederlandse hiphop, Winne kwam onlangs met een ongelooflijk sterke plaat, liet Zwart Licht zich weer van zijn beste kant zien en last but not least: hiphop komt weer uit Zwolle! Jazeker, Zwolse rapper NESS stond eerder op tracks met Rico, Sticks & Freez. De rapper staat aankomende zondag met C.I.C. Pjotr op de planken van het Paardcafé. Verwacht rake teksten en een gezonde dosis moderne beats.

Event