Een nieuwe naam staat op het affiche van de clubavond, maar van nieuwe gezichten is zeker geen sprake. PEACH. is een band bestaande uit Anthony Koenn, Kasper Spijkerman en Sekou Camara, die we allemaal nog wel kennen uit Forever Saturday (voorheen The Hague Idiots). Van de drie-akkoordenpunk van weleer is nu echter weinig meer over. Genoeg reden om het publiek even voor te bereiden en eens te vragen wat er nou allemaal nieuw is aan PEACH.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen vragen wij waarom er een nieuwe band is gestart (Forever Saturday-zanger Dylan van Dam maakt geen deel uit van de formatie en er is een geheel nieuwe richting ingeslagen). "Ja, we wilden iets anders doen, iets nieuws. Dat is eigenlijk de voornaamste reden dat we de stekker uit Forever Saturday trokken en iets PEACH. oprichtten.", vertelt kersverse frontman Anthony Koenn vanaf de andere kant van de telefoon. De zanger wil benadrukken dat PEACH. een nieuwe band is, het gaat niet om een soort doorstart maar echt om een heel nieuw geluid. "Ik wilde zelf gaan zingen, want ik begon steeds meer persoonlijke verhalen in de songs te leggen. Daarnaast wilden we ons niet meer beperken tot de limieten van de punk." De jonge zanger legt ook uit dat het naar de buitenwereld misschien wat vreemd oogt, maar dat de band echt meer is dan Forever Saturday zonder Dylan. Het is echt iets totaal anders, we hebben afstand genomen van wat we eerst deden. "We noemen onszelf niet voor niets PEACH. want een perzik heeft een intense smaak maar is een zachtaardige vrucht."

Het vertrek van Dylan is in goede harmonie gegaan, aldus de zanger. "We zijn eigenlijk beter met hem dan ooit tevoren." Dat is een goed teken. Een andere reden voor het veranderen van de samenstelling was de charme van de driemansformatie. "Ik ben altijd enorm geïntrigeerd geweest door bands als Green DayNirvana en Blink 182. Daarom vond ik het ook belangrijk dat we een drietal werden." De muziek die de band maakt ligt echter niet meer in het verlengde van die acts. "We zeggen zelf dat het indierock is, maar we horen ook weleens mensen over indiepop en poprock praten. Natuurlijk zitten er ook nog wel knipogen naar de punk in, maar dat voert allang de boventoon niet meer."

"Ik ben altijd al enorm geïntrigeerd geweest door driemansbands als Green Day, Nirvana en Blink 182.""

De vorige groep waar de jongens inzaten had de band alle zaakjes geregeld, er was een manager, een boeker en er werd al een aantal hoogstaande shows gespeeld. Nu moet de band alles zelf regelen, dat is wel weer wennen geeft Anthony toe. "Ik ben ergens wel blij dat we weer wat meer vrijheid hebben. Vroeger werd alles voor ons geregeld, maar werd alles ook volgens een bepaald plan gedaan. We voelden ons geremd." Nu kan de band zelf kiezen wat voor shows er gedaan worden en hoe de opnames en releases gepland worden. Dat is wel een hele verantwoordelijkheid. "Als er nu iets niet geregeld wordt is het onze eigen fucking schuld, dus moeten we wel weer een beetje meer ons best voor doen." Dit betekent niet dat de band nooit meer terugwil naar managers, boekers en de rest van het circus. "Ooit wel natuurlijk. Maar dat is nu nog niet aan de orde."

"Onze doelen voor de toekomst bestaan eigenlijk vooral uit bezig blijven. We doen dit om dit te kunnen blijven doen.", vertelt de zanger ons. "We willen binnenkort het een en ander gaan uitbrengen. We hebben wat demo's online, maar we willen dit uitbreiden. We zijn zelfs al bezig met coverart." 

Wat het publiek zaterdag kan verwachten is volgens Anthony een energieke show. "We proberen er altijd alles uit te halen, vooralsnog hebben we bij elk optreden in Den Haag een sicke moshpit gehad en dat proberen we vast te houden." Verder zijn er geen grootse plannen voor de band. "We bestaan pas een halfjaar, dus de kans is groot dat het publiek ons nog niet helemaal kent. We gaan gewoon zorgen dat de mensen ons vaker willen zien. Duidelijk maken dat dit iets nieuws is en dat we totaal iets anders doen dan het publiek zou kunnen verwachten." We horen het al: PEACH. is een nieuwe speler tussen de Haagse beloften.