3voor12 Den Haag tipt, week 26 3voor12 Den Haag tipt, week 26

Aangestrand, Summer Beer Festival & Marric EP release

, Frank de Jong & Eric Hoetjes

In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Marric ''Solutions' EP-release @ Paardcafé

In samenwerking met Antilounge brengt Marric deze week zijn 'extended play' uit, oftewel net geen langspeler maar wel de moeite waard. Verder zijn Generate, Ol4F en Gallus meegenomen voor het support van die avond. Het belooft een avond vol experimentatie en een extra hoeveelheid glitch. Voor de muziekliefhebbers die niet zoveel met de 4/4 maatsoort hebben.

Evenement

Summer Beer Festival @ Grote Markt

Liever een frisse weizen of eerder de fruitige pale ale? Of gewoon tegendraads voor een stout gaan? Dat moet kunnen, tijdens het Summer Beer Festival dit weekend. Alhoewel er zeker 15 brouwen op de affiche staan, is er ook tijd voor muziek. Gelukkig maar. Buiten staan de Big Cats en Space Cossacks op de affiche. Laatsgenoemde komt uit de Verenigde Staten en spelen een fijn assortiment aan songs dat in het straatje experimentele surf valt. Dat zal met een frisse pint (of twee) lastig te volgen zijn. Ach, er zijn slechtere dingen in het leven.

Evenement

The Shady Greys @ Paardcafé

Meiden op het podium krijgen, dat is het doel van Girls GO Boom, de organisatie achter aankomende vrijdagavond in het Paardcafé. Het vuige blues-garage duo The Shady Greys zal met The Franklys als support het podium betreden. Denk Sleater-Kinney, Speedy Ortiz en The Black Keys. Kortom, te gekke gitaarmuziek.

Evenement

Aangestrand @ HPC

HPC sluit het seizoen af met een knaller. Het podium aan de Burgemeester Hovylaan heeft twee leuke acts staan om de laatste avond voor de zomerstop goed te eindigen. Met Banana Savannah, onlangs nog op de Haagse stage van Parkpop, is er een tropische verrassing geboekt. Toch liever iets met meer gitaargeweld? De stonerpunkact Machine sluit de avond af. Daarnaast kan er uiteraard gewoon een drankje gedronken worden op een goed seizoen.

Evenement

Ready to Play @ Paardcafé

Ook Ready To Play sluit het semester af. In 'good old' Paardcafé kan genoten worden van de sterren van de toekomst. Het nieuwe paradepaardje to be (volgend jaar Kaderock?) Get The Funk Outta My Kitchen is de headliner. Maar ook nieuw talent als Code 69 en Super Nova (Nova in de bandnaam hebben staan is hip tegenwoordig) zullen optreden. Dus wil je de volgende lichting Haagse muzikanten zien voor ze beroemd zijn, dan moet je naar het Paardcafé.

Evenement

Invite & tl;dr @ Het Magazijn

Dansen tot het ochtendgloren, dat is waar het om draait in Het Magazijn. Wederom een avond waar je tot in de kleine uurtjes op enkel serotonine en beats door kunt gaan. Invite en tl;dr zullen er met 90's techno voor zorgen dat je met het donker de kelder betreedt en er met de opkomende zon en gefluit van de vogeltjes weer huiswaarts keert. Zondag ben je toch vrij.

Evenement

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag