In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Gallowstreet @ Indigo Live

Wat als je een band hebt en in de Galgenstraat woont? Dan noem je de band natuurlijk Gallowstreet. De Amsterdammers hebben vrijdag een uitverkochte release-show in de hoofdstad. Maar daar hoef je helemaal niet heen om dit twaalfkoppige band te bewonderen. Een dag eerder speelt het ensemble gewoon in Scheveningen! Verwacht 12 mannen die een mix van brass, hiphop en funk ten gehore brengen bij Indigo. De avond wordt afgesloten door Sunny Sjoerd en Brass Rave Unit. Die laatste band bestaat ook weer uit drie bandleden van Gallowstreet. Dat wordt dus sowieso dansen op Hemelvaartsdag! Tickets zijn 15 euro en al 89% is uitverkocht, dus wees wel snel.

Tickets.

Dreamweapon @ HPC Café

De nieuwste release van Dreamweapon heet SOL. Maar laat je niet afleiden door de titel van deze Portuguese band: de muziek is niet bepaald zonnig. Nu blijkt het weer toch wat minder te zijn op deze donderdag dus misschien is dit wel precies wat je wilt: lagen vol noise, synths en donkere soundscapes. Het voorprogramma is Nederlandse band Orange Glow, die de avond begint met psychedelische post-rock. Een avond zonder al te veel woorden dus in het HPC Café. Het evenement is gratis.

Evenement.

 

Dirk. @ Zwarte Ruiter

Vorige week was er ook al een Belgische band in de Zwarte Ruiter. Vrijdag komt er weer een  zuiderbuur gitaargeweld verzorgen in de Zwarte Ruiter, namelijk Dirk. Trouwens, niemand in de band heet Dirk. Wel heet hun laatste single Fuckup. Hopelijk doen ze dat niet vrijdagavond en kunnen we lekker genieten van hun rauwe punk. Verwacht een mix van Fugazi en the Pixies. Oh en het is lekker gratis.

Evenement.

Garden Mum @ HPC

De Haags/Amsterdams/Rotterdamse band Garden Mum stond al op de Skooltainer tijdens Life I Live. Daar werd de boel al vakkundig afgebroken en dat zal nu, in het HPC, weer het geval zijn. De band maakt naar eigen zeggen garage rock in kimono. De band is leuk bezig en de verwachtigen zijn hooggespannen. Dus voor een gratis avondje goede muziek moet je zaterdag in HPC zijn.

Evenement

Parkroad to Parkpop @ Parkroad Café

Wedstrijden in de muziek zijn natuurlijk eigenlijk onzin, in de muziek zijn geen winnaars. Sommige mensen zouden het zelfs omschrijven als broodroof. Desalniettemin is er dit weekend een wedstrijdje met als hoofdprijs een optreden op Parkpop, iets dat iedereen zou willen. Onder andere swamp-bluesband Kaptana en rapper Stoorzender (die op Bevrijdingsfestival stond) doen mee. Verder treden: PapemanSugarskullsChahaz and the Man en Eric Speelt Liedjes op. Een van deze acts zal uiteindelijk op Parkpop staan, dus kom en kijk wie je op het zomerfestival zult treffen.

Evenement

Stork Instore: Rascal @ Haagsche Kopjes

Een nieuwe Stork Instore, ditmaal in de Haagsche Kopjes. Het concept is bekend en iedere keer treedt er een nieuwe artiest op. De setting is klein en de muziek doorgaans uitermate vermakelijk. Het duo dat nu optreedt maakt pop/rock en bestaat sinds eind 2016. Klinkt spannend, dus misschien een leuke opvulling van de zaterdagmiddag.

Evenement