In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Kitty Kitty Tuna & Ciao Lucifer @ Paardcafé

Als je nog niet weet waar je vanavond een dansje gaat wagen, kun je wellicht langswaaien bij het Paardcafé. Hier staan namelijk welgeteld twee dynamische duo's op het podium. Fuzz rock duo Kitty Kitty Tuna werd al geselecteerd voor de Popronde en is, tja, eigenlijk gewoon lekker bezig. Bromance-groep Ciao Lucifer had geen expertjury nodig om dit te weten, zo blijkt uit hun bibliografie. 'Al onze nummers zijn zorgvuldig gecheckt door een strenge commissie van vriendinnen die graag dansen. Als zij het stom vinden dan gooien we het liedje weg.' Het tweetal gooit het over de powerpop-boeg en slaat dus een iets andere toon aan. WIj zijn in elk geval benieuwd.

Evenement

RooftopMusicNight @ UrbanFarmers

Het zijn New Yorkse taferelen, daar bij UrbanFarmers in Moerwijk. En zeg nou zelf: is er een betere manier om je werkweek af te sluiten dan door te luisteren naar muziek op een dak terwijl je de zon ziet ondergaan? Deze vrijdag viert de 'stadsboerderij' alweer de tiende editie van zijn befaamde muziekavonden en op het programma zijn geen kasplantjes te bekennen: Camiel Verweg, Muji Roux en Boaz&Milo zorgen voor het nodige vermaak gedurende de hele avond. Tip: pak ook gelijk een nachtrondleiding door de kas mee.

Evenement

BonFire Beach Fest @ Scheveningen

Tering wat is het warm. Ja, de winter is officieel voorbij en dat luidt direct het strandtentenseizoen in. Op diverse locaties aan het Scheveningse strand wordt de tweede editie van het BonFire Beach Fest gehouden. Dronken worden bij de zee, luisteren naar leuke muziek en vooral genieten van het kwik dat eindelijk weer eens boven de 20 graden celsius is gestegen. De opening van het strandseizoen mag natuurlijk niet gemist worden. Op het programma staan onder andere diverse singer-songwriters, Pat Smith, DJ FRISS, Zarzamora, Jan van Kampen en Camiel Meiresonne.

Evenement

Gerrie & Gerda's Grote 90's Show @ HPC

De jaren 90 waren een kweekvijver van goede muziek. Denk aan acts als NirvanaOasis en Red Hot Chili Peppers die allemaal hun hoogtepunt beleefden tijdens dit decennium. Gek genoeg zijn tijdens de populaire 90's-Party's van tegenwoordig deze artiesten vaak afwezig en worden juist acts als DJ Paul ElstakSpice Girls en Boyzone gedraaid. Geen ramp, want dan kan er lekker gedanst worden op de grootste guilty pleasures van die tijd.
Kersvers DJ-duo Gerrie & Gerda zal in het HPC een dergelijke show geven. Toegang is volledig gratis en er worden cocktails geschonken. Dus gooi je vol met cosmopolitans en schreeuw je schor met nummers als 'Freed From Desire'!

Evenement

Record Store Day @ diverse locaties

Ieder jaar wordt de rentree van het vinyl wereldwijd gevierd op Record Store Day. In Nederland wordt dit aangepakt met verschillende optredens in platenzaken. In Den Haag blijven deze echter beperkt tot de Paagman. De optredens (dit jaar van Case Mayfield, Ellen Ten Damme en Gruppo Sportivo) zijn eigenlijk bijzaak. Het gaat uiteindelijk om het vinden van jouw favoriete plaat. PAARD doet er nog een schepje bovenop met een speciale 'PAARD-single' met nummers van Di-Rect en Dandana, deze zaterdag te koop bij de Vinyl Grove. Mocht je in Den Haag snel uitgekeken zijn, in Delft gebeurt ook nog het een en ander. 

Evenement

INDEx @ The Grey Space In The Middle

Bij The Grey Space In The Middle kun je deze zaterdag terecht voor een gezonde portie elektronische muziek. Het kersverse platform INDEx presenteert dan namelijk in samenwerking met Submarine zijn eerste maandelijkse muziekavond, voorzien van een goedgevuld programma. Ga op ontdekkingstocht met de Britse artiest Pessimist, maar ook met Filter FeddeGenerate, Hexblack en een audiovisuele performance van Jim Zweerts en Mark Ridder. Dit alles voor een zacht prijsje.

Evenement