In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Hipfest @ Keizerstraat

Scheveningen is aan tijdens Hipfest. In verschillende kleine koffiehuisjes, podia maar ook gewoon op straat, wordt er gespeeld en genoten. Waar de Keizerstraat normaliter een gezellige winkelstraat is, brengt Hipfest extra reuring en bruisendheid naar het hart van het stadsdeel.

Dit jaar onder andere: The MysteronsMooon en Kitty Kitty Tuna. Maar ook lokale acts als: Port of CallNova Child en APA.

Evenement

Nona @ September

Nona nam haar nieuwe plaat op in New York. Dat is sowieso al cool. Daarnaast heeft deze dame een dijk van een stem en gebruikt deze voor soul en blues. Haar nieuwe plaat is nog niet uit maar komende vrijdag geeft ze in de September een voorproefje. Met haar volledige band zal ze op de planken van de kroeg aan de Grote Markt staan. Een must see voor liefhebbers van Duffy en Amy Winehouse.

Evenement

Club25: Cosmox en Lake Haze @ Het Magazijn

District 25 (de organisatie die onder andere The Crave regelt) organiseert elke vrijdag feestje in Het Magazijn. Lekker dansen op de beste techno, elektro en verwante stromingen.

Deze week is het de beurt aan Cosmox en het Portugese Lake Haze. Gegarandeerd dansen alsof zaterdag nooit komt dus. Daarnaast betalen We Are Public-leden precies niks. Voor de gewone sterveling is een ticket een tientje, iets dat gezien het programma niet meer dan te behappen is. Dansen tot de morgenstond.

Evenement

ArtScience Fundrave Soy Milkyway @ The Grey Space in the Middle

Een lokale kunsttentoonstelling supporten terwijl je je kont eraf danst. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? ArtScience vindt van niet. De stichting, een samenwerkingsverband tussen het conservatorium, de kunstacademie en de creatieve tak van de Universiteit Leiden, organiseert zaterdag een 'intergalactische fundrave.' Hierbij wordt geld opgehaald voor de tentoonstelling die de stichting in mei in de Grey Space in the Middle organiseert. Verwacht audiovisuele shows, punkbands en verschillende dj's en vj's. Al met al een goedbestede vijf euro.

Evenement

Duistere Bardo @ Zahara Cocktailbar

Het is nooit te vroeg in het jaar voor een uitstapje naar Scheveningen, zeker niet als er ook nog eens een goede dj achter de draaitafel staat. Eerste paasdag kun je dit jaar goed afsluiten met Duistere Bardo in Zahara Cocktailbar. De Haagse dj brengt geregeld zijn eccentrieke elektronische muziek ten gehore door heel Nederland. Zijn repertoire bestaat uit een goede mix van house, industriële techno en zelfs hardcore en Japanse noise. Zijn set zal deze zondag tot een uur of elf duren. Lig je toch nog op tijd in bed voor het traditionele paasontbeitje.

Evenement

L.A. Witch @ Paardcafé

Voor wie na alle festiviteiten toe is aan wat onorthodoxe hekserij, psychedelische surf rock en subtiel gitaargeweld, kan zijn (paas)ei kwijt in het Paardcafé deze zondag. De Amerikaanse band L.A. Witch staat hier dan namelijk op de planken. Zoals de naam al doet vermoeden, komen de drie dames uit Californië. In september brachten ze hun eerste album uit en sindsdien zijn ze flink aan het touren. Niks mis met een beetje Amerikaanse allure.

Evenement