In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Haags Pop Debat @ Paard

Volgende week weet jij al wat je wat je gaat stemmen. Dit keer hoef je de kieswijzer niet een dag van tevoren invullen, want er is een beter alternatief: Het Haags Pop Debat. Met debatleider Michiel Breedveld komen we er snel achter welke partijen het grootste hart voor muziek hebben. Aanwezige partijen zijn: D66, VVD, CDA, SP, PVDA, Partij van de Dieren, Groenlinks, Haagse Stadspartij en Groep de Mos. Check onze interviews met de partijen als je meer wilt weten over hun standpunten.

Evenement

Borderlines #3 @ PIP

Muziek, kunstinstallaties en performance. Dat zijn de sleutelwoorden voor Borderlines in PIP Den Haag deze vrijdag. Tijdens de derde editie staan onder andere Mata Hari, Anni Nöps, LEDEN, Sun Anga, Ferrari Ferkó Molto en Tiziano Teodori op het podium. Een bijzondere avond door studenten van het KABK, Artscience en het Koninklijk conservatorium. Deze studenten hebben de regie in handen gekregen, dus bereid je maar voor op een onconventionele avond met (on)begrijpelijke kunstzinnige uitingen. Zowel in muzikale als traditionele kunstvorm.

Evenement

SonicEcosystems met Oerknal en Ensemble Pamplemousse @ Studio Loos

Een hele mond vol als je de affice van Studio Loos leest van deze vrijdag. Je hebt vreemd, vreemder en na het luisteren komen we bij overtreffende trap Ensemble Pamplemousse uit. Bijzonder eigenaardig en voor avant-gardisten zeker de moeite waard om eens van dichtbij mee te maken. De Amerikaanse groep experimenteert heftig met instrumenten en geluiden. Menig sonoloog heeft zich al op aanwezig gezet, vooral als de tweede act van de affiche Oerknal blijkt te zijn. Die deelt nonchalant een filmpje op de Facebook van het evenement waarin Christian Smith geluid uit metaalzagen krijgt. Je moet er maar op komen.

Evenement

Memphis Maniacs @ Paard

De zaterdagavond kan niet mis met de ‘masters of the mashup’. Memphis Maniacs zijn weer op tour! De clubtour brengt niet alleen een indrukwekkende performance en lichtshow met zich mee, maar ook veel nieuwe mashups. Zowel nieuwe als oude platen worden door hen allemaal in hetzelfde jasje gestoken. Dansen en meezingen op jouw favoriete hit zijn, vooral na een paar biertjes, een garantie bij dit concert.

Lees meer

Verkiezing Haagse Nachtburgemeester

Hoog bezoek in het Paard in de nacht van zaterdag op zondag. En dan zowel muzikaal als politiek. Uit zeven kandidaten wordt een nieuwe nachtburgemeester gekozen. De opvolger van huidige nachtburgemeester René Bom zal ingehuldigd worden door niemand minder dan (dag)burgemeester Pauline Krikke. Bij zo’n feestelijke nacht hoort natúúrlijk ook muziek. De nacht wordt ingeluid met Vrou.ka en ook De Règâhs ontbreken niet. Na de inhuldiging zal het feestje tot in de vroege uren verder gaan met onder andere JEANS, Wim Behre en Vruchtenhagel.

(Als je nog niet gestemd hebt op jouw favoriete gegadigde voor de titel, foei! Doe dat dan snel nog even hier.)

Evenement

JAGD Vs. Yasmine @ Paardcafé

Het Paardcafé wordt op z’n kop gezet tijdens de strijd Jagd vs. Yasmine. De twee bands hebben veel met elkaar gemeen. Beide stonden in de finale van de Amsterdamse Popprijs en speelden ze show na show in de Popronde. Ze maken harde en tegelijkertijd dansbare muziek. De garagepop van Yasmine bevat goede gitaarlijnen, is dansbaar en catchy. De stevige baslijnen van Jagd maken het de place to be als je gezellig een avondje in de rondte wilt komen beuken.

Evenement