Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Altin Gün @ Paard

Turkse volksmuziek combineren met indierock, kan dat? Jazeker. En het klinkt nog goed ook. We spreken over de in Amsterdam gebaseerde Altin Gün. Het debuutalbum On is een heerlijke mengelmoes van eerder genoemde stijlen en had maar liefst acht release shows (in acht verschillende landen). De band kent overigens ook leden van Jacco Gardner. In het voorprogramma staat YĪN YĪN.

Link

 

Haagse song van het jaar @ Paard foyer

Heb jij al gestemd? Zo niet, 13 december gaan de stembussen definitief dicht. Dit jaar is alweer de vierde editie van Haagse Song van het Jaar. Het zal rond 20:00 beginnen in de foyer van het Paard. Enkele muzikanten zullen optreden, zo is onder andere Son Mieux van de partij te zijn. Maar het gaat natuurlijk om die felbegeerde prijs. Vorig jaar gingen The Navigators er met de prijs vandoor.

Event

Humanga Danga @ Vavoom

Bij het lezen van de biografie van Humanga Danga vragen wij ons af of er zoiets bestaat als een Quentin Tarantino stijl als je muziek zou omschrijven. Toch moeten we eerlijk bekennen dat we bij de combinatie Vavoom en jaren '60 groovemuziek toch wel een beeld hebben van Humanga Danga. Deze band uit Gent staat in het teken van 'vintage' muziek. Verwacht surfgitaar en een gezonde dosis psychedelica.

Event

Rosie & Axe Us @ Paardcafe

Zaterdag 15 december, 20:30

Zaterdag 15 december, 20:30

Gratis muziek in het Paardcafé, altijd fijn. Deze zaterdag met Rosie en Axe' Us - twee keer de boel afbreken met mannen van eigen bodem.

Rosie draait al even mee. Als je je ogen dichtdoet hoor je AC/DC. Maar ho even, het vijftal speelt geen covers. Een eigen bak herrie, dat kan je verwachten van dit vijftal routiniers.

Axe' Us mag de avond openen. Het drietal stond tijdens de Haagse Popweek ook in het Paardcafé. Minder hard dan de hoofdact, maar ook genoeg gitaarrifjes voor de liefhebber. Denk Verenigd Koninkrijk, jaren '60.

Hou het een beetje heel, ok?

Event

Monomyth, Mäläskä @ Musicon

Zaterdag 15 december, 21:00

Zaterdag 15 december, 21:00

Eerder kondigden we het try-out concert van Monomyth al aan. Vijf "space krautrockers" met nieuw geluid. Het vijftal zoekt de muzikale grenzen op, vindt ze, en heeft daar lak aan.

"Een totaalervaring", zo noemen de instrumentalisten het zelf. Het nieuwe album Orbis Quadrantis moet je daarom niet luisteren, maar in Musicon beleven. Een spacende achtbaanrit, precies wat je op een koude zaterdagavond nodig hebt.

In eenzelfde richting warmen Remy Stroomer en Petter Janse van Mäläskä de knusse zaal aan de Soestdijksekade op. Het duo voegt voor de gelegenheid nog twee bekenden toe aan de line-up.  €7,50 vooraf, tientje aan de deur.

Event

Sons @ Paardcafe

Zondag 16 december, 20:00

Zondag 16 december, 20:00

Het weekend staat bol van de acts uit eigen stad. Maar zondag komt er gewoon nog een tweetal uit Brighton (VK). SONS is niet zomaar een duo, dit tweekoppige setje punk-garage komt uit dezelfde moeder.

Wat er in Brighton precies is gebeurd moeten de broers Lee & Nick Meldrum maar zelf vertellen in het Paardcafe. Inmiddels schudden de Britse punkers de wereld al twee jaar wakker met hun muziek. Of alle vocalen te horen zijn tussen de gitaarrifs door is nog maar de vraag... het kan luidruchtig worden.

Event