Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Punkbands @ Musicon

Punk is dead, althans volgens de punkband Crass. Het zou te commercieel zijn. Ach, dat waren de jaren '70 maar. Het is nog steeds dood, of juist niet. Ligt er maar net aan hoeveel waarde je hecht aan authenticiteit. Voor de jonge punkers in Scotty Doesn't Know, The Worst Example en The Hormones gaat dat niet op. Die zijn nog lang niet commercieel. De band spelen aanstaande vrijdag in het Musicon om je op een moderne portie portie te trakteren.

Event

 

Rahzel @ Paard

Wereldkampioen beatboxer doet Nederland aan. Rahzel, ook wel bekend als voormalig lid van The Roots. Er is geen volledige band, maar een drietallig turntablist crew. Samen met de X-Ecutioners gaat de rapper een hiphop show geven met de oude stempel. Overigens heeft overigens ook een indrukwekkende lijst met artiesten waarmee hij samengewerkt heeft, we noemen Erykah Badu, Ben Harper, Sean Paul en Björk. Support zal deze avond verzorgd worden door DJ Rockid.

Event

Rooftop livestream @ Magazijn

Wat is er beter dan een dakterras feest op een regenachtige week. Een hoop. Toch is het bij nader inzien toch wel goed idee, als het overdekt is. En dat geldt voor het Rooftop feest van Het Magazijn en 42 Below. Het terugkerende feest heeft op het programma: Sanja en Atlantic Herring. En achteraf kun je genieten van Mirella Kroes die de hele nacht in Het magazijn draait.

Event

Turkish Delight @ Zuiderstrandtheater, Pip Den Haag & Nieuwe Kerk Den Haag

Zaterdag 8 en zondag 9 december

Zaterdag 8 en zondag 9 december

We spelen een beetje vals, want eigenlijk zijn dit drie evenementen in één. Turkish Delight draait – zoals de naam al doet vermoeden – om muziek van Turkse oorsprong. Eentonig is het zeker niet, want het programma op de verschillende locaties is onwijs gevarieerd.

In de Pip draait zaterdag o.a. Mehmet Aslan. Een dj uit Berlijn die Turkse folk en psychedelica verwerkt in zijn techno- en housesets.

Ook op zaterdag spelen Selçuk Balci, Göksel e.a. in het Zuiderstrandtheater. Deze verschillende artiesten geven een moderne interpretatie aan traditionele muziek.

Als laatst is er op zondag het optreden van Coşkun Karademir Quartet in de Nieuwe Kerk. Verwacht hier vooral traditionele en mystieke muziek uit Anatolië.

Events

The Glücks @ Zwarte Ruiter

Zaterdag 8 december, 21:30

Zaterdag 8 december, 21:30

Dit liefdeskoppel uit België brengt allesbehalve zoetsappigheid naar Den Haag. The Glücks is een garagepunk-band. En wat voor een. Op Sniester brak het tweetal de tent volledig af. Dit weekend zijn ze terug, om dit nog even dunnetjes over te doen. Het duo heeft zichzelf omgedoopt tot savage Bonnie & Clyde. Dus reken op een crimineel kabaal tijdens de energieke liveshow.

Tina slaat de drums aan gort en Alek doet hetzelfde met zijn gitaar. Dit gaat gepaard met een hoop geschreeuw. Denk aan bands als The Cramps, The Stooges en Thee Oh Sees.

Event

Female Fronted Metal Night @ Paard

Zondag 9 december, 19:30

Zondag 9 december, 19:30

December is – naast de maand van veel te veel familieverplichtingen – ook de maand van de top 2000. En wederom is er dit jaar ophef over het tekort aan vrouwen in deze lijst.

Gelukkig zijn er in het Paard komende zondag vrouwen in overvloed. Je kunt hier namelijk terecht voor de Female Fronted Metal Night. Dit evenement komt voort uit het grote succes van The Hague Metal Fest. De Haagse metalscene vraagt, het Paard draait. Dus bang je hoofd op de snoeiharde klanken van At First, Beyond God en Phantom Elite. Laten we hopen dat de kleine zaal zondag groot genoeg is.

Event