Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Gang of Four @ Paard

Tussen al het geweld van de Haagse Popweek zou je haast vergeten dat er ook nog wel eens artiesten van buiten de stad langskomen. Gang of Four van Andy Gill is al sinds de jaren 70 actief. Ook na al die jaren zullen de vier post-punkfunkers uit Leeds de grote zaal van het Paard met maatschappijkritiek vullen.

Fornet warmt de zaal met 5 man (m/v/x) alvast op. De zuiderburen brachten vorig jaar de eerste EP uit, en maakten ook dit najaar al de nieuwe plaat Winter / Milk wereldkundig.

Event

BOVENTOON: Eerste Uitzending

Een nieuwe show over Haagse muziek, middenin de Haagse Popweek. Helemaal mooi. Boventoon dus. Je nieuwe favoriete maandelijkse podcast met beeld, direct doch live vanuit het Paardcafé.

Donderdag met onder andere OONA, en vooruitblik op Crossing Border Festival en natuurlijk vanalles over de Popweek. 20:30 begint het feest.

Bij zijn, of lekker streamen...

 

Popradar Clubtour @ Popdistrict Grote Markt

De Popradar Clubtour trapt het Haagse Popweekend af. Nieuwe lokale acts in eigen stad. Allemaal lekker op loopafstand, en wat later op de avond ook kruipend nog te doen. Vanaf 19:00 tot diep in de nacht kan je gaan.

In het Paardcafe, De Gekke Geit, De Zwarte Ruiter en Het Magazijn gebeurt het. Wat een namen: Ester de Jong / Pyke (songwriter), BOSKAT (rock 'n' roll), Fets (iets tussen Chet Baker en Kurt Cobain), APA (indie), OONA (electronic art pop), Henk & Melle (tsja), STiCKFiGS (punkrock), Supersonic Blues (zie naam), GUAP Night (hiphop en R&B), Dazion en Steve Motto (electronisch).

Event

Haagse Popnacht @ Paard

Zaterdag 27 oktober, 19:30

Zaterdag 27 oktober, 19:30

We hebben het er al de hele week over, dus zal het voor niemand een verrassing zijn dat de Haagse Popnacht tussen onze tips staat. Een betere afsluiting van de Haagse Popweek kun je niet wensen. Met Jack Faded x 54, Ava Nova, Banana Savannah en G.O.D zit het met het programma wel snor.

Ook vindt de uitreiking plaats van de Haagse Popprijs voor Beste Initiatief, de Haagse Popprijs voor de meest succesvolle Haagse artiest/act van afgelopen jaar en de Popradar Music Support Award.

Vergeet vooral de after in het Paardcafé niet, met de good old Jam de la Crème. Allemaal gratis en voor niks!

Event

LAKSHMI @ Theater Dakota

Zaterdag 27 oktober, aanvang 20:15

Zaterdag 27 oktober, aanvang 20:15

Onttrek je je zaterdagavond liever aan de drukte van het centrum? Dan is de voorstelling ‘Adem’ van LAKSHMI in Theater Dakota een zeer goed alternatief. Met klanken van pop, elektro en klassiek vertelt de 25-jarige zangeres over hoe het is om je als meisje en vrouw in een mannenwereld te bevinden. Dit alles in samenwerking met haar eigen band.

Om het publiek op te warmen is er om 19:30 een gratis voorprogramma op het cafépodium van Theater Dakota. Prewien Pandohi-Mishre zingt daar spirituele Indiase liefdesliederen.

De voorstelling kost 18 euro, inclusief een drankje.

Event

Mitch Rivers @ Paard

Zondag 28 oktober, 20:00

Zondag 28 oktober, 20:00

Restless Soul, Heartless City is de naam van het debuutalbum van Mitch Rivers, waarvan de release in de kleine zaal van het Paard plaatsvindt. Het is muziek met bezieling. De invloeden van Otis Rush, Jonathan Wilson en Ray LaMontagne zijn duidelijk hoorbaar.

Echter blijven de nummers van de soulvolle folk- en americanamuzikant heel persoonlijk. De kwetsbaarheid en melancholiek zijn goed hoorbaar in Rivers' vertederende stemgeluid.

En dan te bedenken dat de Haarlemse muzikant ooit frontman was van punkband Joe Madman & The Sidewalkers.

Tickets kosten 12,50.

Event