Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Vive La Fête @ Paard

Vive La Fête, de naam zegt het al: dit is een feestje. Voor diegenen die de act eerder in Den Haag of waar dan ook hebben gezien; het dak gaat eraf, dat is een garantie. Hier wil je bij zijn. Zelfs na een flinke slok zul je deze act herinneren. Voor degene die het nog niet kennen: een beetje New Wave, een flinke scheut foute elektro en een snufje foutgaan. Met in het voorprogramma Cordon Rouge. 

Event

Rewire: William Basinski, Lea Bertucci @ Korzo

Terwijl wij uitkijken naar de eerste namen van Rewire 2019 is er voor de liefhebbers een tussen editie. De elfde zelfs! De iconische ambientproducer William Basinski zal een exclusieve show opvoeren in het Korzo Theater. Met de titiel 'On Time Out of Time'. De elektronische act Lea Bertucci zal op dezelfde avond een show opvoeren rond haar laatste album: 'Metal Aether'. Je kan hiervan uitgaan, dat is geen doorsnee uitgaansgelegenheid.

Event

Evelien Storm Album Release @ De Nieuwe Regentes

Evelien Storm zal deze vrijdag haar album Little Lights releasen in de Regentes. Deze vrijdag is de albumrelease. Een bijzondere keuze, want de meeste acts kiezen voor Paardcafé of het liefst de Zwarte Ruiter. Geheel in eigen stijl, want de crowdfunding liep via voordekunst en dat was een succes. Zal de presentatie van het album in de Regentes ook een succes zijn?

Event

Haags Metaal @ Popradar

zaterdag 6 oktober, 15:00

zaterdag 6 oktober, 15:00

Zin om te beuken dit weekend? Haags metaal staat voor de deur en biedt een keur aan keiharde bands uit onze eigen, mooie, stad. Voor een schamele vijf euro kan er genoten worden van acts als The Howl EnsembleAcrid en Defazer. Dus er kan weer keihard gegaan worden op overstuurde gitaren en lekkere grunts. Moshpits zijn een verplichting dus neem kniebeschermers en schoudervullingen mee.

Evenement

The Kendolls @ Zwarte Ruiter

Zaterdag 6 oktober, 23:30

Zaterdag 6 oktober, 23:30

Je hebt nog precies twee dagen om je nekspieren te trainen in de plaatselijke fitnessschool; zaterdag is het immers tijd om te headbangen bij The Kendolls. De band heeft niks te maken met de mannelijke poppen van Mattel, maar wel alles met snoeiharde punk. De Zweden hebben een nieuwe EP op zak en touren door heel Europa, om nu in de Zwarte Ruiter te belanden. Dus nu als de wiedeweerga naar de gym om vervolgens helemaal kapot te gaan zaterdag.

Evenement

Cookhouse @ Paardcafé

Zaterdag 6 oktober, 19:30

Zaterdag 6 oktober, 19:30

Alle meisjes op de redactie smelten bij de aanblik van Cookhouse-zanger Ronald Hendriksen, alle jongens benijden zijn slick looks. Met hun mierzoete, zwijmelpop (die ze zelf folkpop noemen) touren de broers met hun band het hele land door. De muziek is zelf niet extreem complex, maar damn he cute. Daarnaast heeft Xander de Buisonjé hun singles ge-coproduced. Als zelfs Neerlands grootste glij-gladjakker hun liedjes tof vindt is het suikergehalte precies hoog genoeg. Net een Oreo, veel te veel suiker, maar wel lekker.

Evenement