Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Waltzburg @ Paardcafé

Wat hebben de volgende festival van dit jaar met elkaar gemeen: Popronde, Valkhof festival, Sniester en Sziget. Juist, de band Waltzburg. Zo lijkt het alsof de Nijmeegse indieband recht naar de top gaat. Dat is niet zo vreemd, het is hoekig, recht door zee en toch een beetje generiek. Ach, je moet ervan houden. Het is nog onduidelijk wie de band zal bijstaan tijdens het schrijven van dit artikel. Een verrassing?

Event

TodaysArt @ Binnenstad Den Haag

Drie dagen ongestoord muziek, kunst en alles wat daartussen valt. Bij TodaysArt gaat het dit weekend gebeuren. Maar vergeet de grote hoeveelheid interessante acts niet: Apparat zal een DJ-set doen, Oneohtrix Point Never zal een liveshow opvoeren en is Rone in het Paard te vinden. Tel daar de 360 graden voorstelllingen in de fulldome bij op en je hebt al een reden om een kaartje te kopen. Grote kans dat je blijft hangen voor de late clubprogrammering en de kunstexhibities.

Event

PRSPCT x NEUROFU*K @ PIP

Twee jaar PRSPCT x NEUROFU*K bij de PIP. Dit soort feesten zijn eigenlijk altijd op reis, er is altijd wel een PRSPCT feest ergens op de wereld. En dat is alleen maar goed, want dat laat zien hoe populair snoeiharde drum and bass, techno en hardcore eigenlijk is. Hier vraag je niet aan de dj of jouw favoriete plaat gedraaid kan worden, wel of het BPM misschien wat hoger kan. Met op de line-up [KRTM], Counterstrike en locals Nelens & Tomraider.

Event

Symphonic Junction: Chopin Meets The Blues @ Paard

Zaterdag 22 september, 20:15

Zaterdag 22 september, 20:15

Klassiek in het Paard: komt niet vaak voor, maar als het gebeurt is het wel geinig. Staanplaatsen, zitten is niet aan de orde. En het podium is ook maar een social construct, want spelen kan door de hele zaal.

Het Residentie Orkest speelt dit weekend met jazzpianist Peter Beets en onder dirigent Jasper de Waal. Er komt wat Gershwin, Beethoven, Haydn en Chopin langs. Mocht het je wat zeggen, dan zit (nouja, sta) je goed. Zeggen die namen je niets? Ook dan is deze muzikale achtbaan onder de noemer Symphonic Junction de moeite waard.

Evenement

Dom Fricot & Long Conversations @ Vrijplaats Utopie

Zaterdag 22 september, 20:30

Zaterdag 22 september, 20:30

Eerder deze maand ging Vrijplaats Utopie open op de hoek van de Waldeck Pyrmontkade en de Elandstraat. Daar gebeurt vanalles. Dit weekend is er Folk te horen.

In augustus verliet zanger Pieter van Vliet de band Folk Road Show om meer aandacht aan zijn eigen werk te kunnen geven. Maar het solo-werk is ook aan twee andere bandleden van de Haagse multinational besteed. 

Zo laat Dom Fricot zaterdag horen dat hij zelf ook wat kan. Verwacht zang ondersteund door piano, gitaar, en electronica van de Canadese Hagenees. Of hij zichzelf moet begeleiden merken we zaterdag.

Ook is er muziek van Long Conversations, het project van Olaf Caarls. Iets poëtischer en dromeriger, net zo de moeite waard. Folk Road Show, maar dan even alleen.

Evenement

Lone Wolf + The Peptones @ Zwarte Ruiter

Zaterdag 22 september, 23:30

Zaterdag 22 september, 23:30

Muziek in De Zwarte Ruiter betekent oordoppen mee. Ook dit weekend is het tijd voor wat heerlijke garage en punkrock.

Lone Wolf trapt om half 12 af met een lekkere bak herrie. Het viertal uit Rotterdam staat later deze maand ook nog bij het 200 by the Sea Festival. Onder leiding van Merel Schaap wordt er wat heerlijke punk om je oren geslingerd.

Een uur later is het de beurt aan The Peptones. De band draait al even mee, maar de bassist is helemaal nieuw. Nieuw of niet, als Spanje op z'n kop gezet kan worden moet dat in de thuisstad van dit viertal ook wel lukken.

Evenement