Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Spinvis @ Zuiderparktheater

Er is geen reden om sip op de bank te zitten omdat Lowlands dit jaar aan je neus voorbij gaat. Zoek namelijk wat dichter bij huis en je vindt ook talloze muzikale avondjes uit. Het PAARD gaat bijvoorbeeld donderdag op stap en heeft kleinkunstenaar Spinvis uitgenodigd voor een bezoekje aan het Zuiderpark. Verwacht poëtische pareltjes, Hollandsche meezingers als 'kom terug' en dat alles in de buitenlucht. Daar is geen zonnetje of bagagedrager voor nodig.

Event

Steve Conte @ Zwarte Ruiter

Rauwe rock'n'roll veteraan Steve Conte is niet te missen: de artiest speelde met Mink DeVille en Michael Monroe, nam een album op met bandleden van the Foo Fighters, Alice Cooper en Bruce Springsteen, was vocal stand-in voor zowel Simon als Garfunkel en tourde met The Everly Brothers, The White Stripes en Pixies. Deze vrijdag brengt hij zijn eigen werk in de Zwarte Ruiter ten gehore met een flinke portie energie. En dat voor helemaal gratis. Need we say more?

Event

DrumDrieDaagse @ Musicon

Voor wie het niet kan laten om alles en iedereen als percussie te gebruiken, is aldaar: de DrumDrieDaagse, het jaarlijkse driedaagse feestje van Cesar Zuiderwijk en de Slagwerkkrant. Slagwerkfanatiekelingen kunnen zich inschrijven voor drie dagen aan clinics en groeplessen met drummers als Han Kerkhof, Tim Koning en natuurlijk Zuiderwijk zelf.

Inschrijven

Den Haag Outdoor @ Zuiderpark

Zaterdag 18 augustus, 12:00

Zaterdag 18 augustus, 12:00

Is The Crave jou te obscuur? Wil je een (overwegend) elektronisch festival in het Zuiderpark beleven, maar dan met wat meer mainstream muziek? Den Haag Outdoor is dé locatie waar jij helemaal uit je plaat kan gaan. Optredens in verschillende stijlen, variërend van de herrie van acts als Outsiders ft. De Kraaien tot wat relaxerdere muziek als die van Larrykoek. Verder is er ook een heel podium voor 'foute' muziek. Hier zal onder andere Dries Roelvink op het podium staan. Nou, nu nog niet overtuigd? Ga er maar vanuit dat de aanwezigen het naar hun zin zullen hebben en de serotonineniveaus dezelfde hoogte zullen bereiken als in Biddinghuizen.

Evenement

Jazz aan Zee: Alba Careta Quintet en Smoke @ De Pier

Zondag 19 augustus, 14:00

Zondag 19 augustus, 14:00

Jazz aan Zee, Jazz in de Gracht, Jazz in je Buurvrouws Achtertuin, overal wordt wel een jazzfestival gehouden. Nu op de Pier dus, met twee acts. De eerste: Alba Careta Quintet heeft al wat internationale faam weten namen, daarnaast herkennen wij in de naamgeefster van de groep de (ex-)trompettiste met die mooie blauwe ogen uit Mamihlapinatapai. Smoke daarentegen een jonge talentvolle jazzformatie met hoge verwachtingen. Behoefte aan een leuke portie gesoleer en een fijne walking bass? Zondag op de Pier.

Evenement

Top Shelf Sundays x NHS: Omar + Warme Daan @ Het Magazijn

Zondag 19 augustus, 21:00

Zondag 19 augustus, 21:00

Op Lowlands heb je de Bravo en de X-Ray, daar kan er tot in de kleine uurtjes getechnood worden. In Den Haag hebben we, zoals inmiddels wel bekend, Het Magazijn. Deze week hebben ze weer programma van de bovenste plank in de vorm van de Top Shelf Sunday, ditmaal in samenwerking met Nieuw Hollands Spoor. DJ's Omar en Warme Daan komen je doen dansen tot het ochtendgloren en dat voor slechts drie eurootjes. 

Evenement