Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Jazz in de Gracht @ rondom de Bierkade

Vroeger was Jazz in de Gracht nog een klein, onbekend pareltje met een klein aantal acts op bootjes en een handjevol bezoekers. Tegenwoordig is de bekendheid van dit festival enorm gestegen en zijn de bands en artiesten vaak moeilijk te zien als je niet aan de waterkant staat. Dit alles neemt niet weg dat de sfeer op dit jaarlijks terugkerende evenement altijd enorm gezellig is en dat ieder jaar weer een aantal ontzettend geinige muzikanten hun opwachting maken, dit jaar bijvoorbeeld: Muji RouxMike Peterson en The Magic Mumble Jumble.

Event

Bye Bye Navigators @ Paardcafé

Bandjes komen en gaan, maar deze hadden zélfs wij van 3voor12 Den Haag niet aan zien komen. Na afgelopen jaar de prijs voor Haagse Song van het Jaar in de wacht te hebben gesleept, leek er voor The Navigators een mooie toekomst in het verschiet te liggen. Een optreden op Bevrijdingsfestival leek hier de bevestiging van. Maar aan dat alles komt een einde als het vijftal bekend maakt er de brui aan te geven. Reden? Zangeres Shalu vertrekt naar het verre buitenland. Om de fans, vrienden en familieleden niet achter te laten met niks, treedt de band nog éénmaal op in het Paardcafé. 

Event

Wild Rooster Festival @ Grote Markt

Howdy! Het grote country-, americana- en bluegrass- festival Wild Rooster is weer in de stad. Op de grote markt kan genoten worden van eten, muziek en heel veel bier. Met namen als: RagmobLarry and his Flask en Dust Bowl Drifters heeft het tweedaagse feest weer een meer dan leuke line-up weten te strikken. Sounds like a party to me! Trouwens, mocht je nou niet vies (of juist wel) zijn van een potje smerigheid, kan er meegedaan worden aan het modderworstelen. Op deze manier kan je de oermens in jezelf weer naar boven halen en de primitiefste vorm van knuffelen tot een nieuw niveau tillen.

Check het hier

Arend & Jen Orlando @ Magazijn

Zaterdag 25 augustus, 23:55

Zaterdag 25 augustus, 23:55

Spitvondig, donker en melodieus. Zo is Jen Orlando te omschrijven. Zij is op dit moment woonachtig in Den Haag, maar komt oorspronkelijk uit New York. Dit, tesamen met een voorliefde voor klassiek en hedendaagse muziek maakt haar een interessante DJ. Jen organiseert elke maand een Red Light Radio avond in het Magazijn. Deze avond zal ook Arend platen draaien.

Evenement

Schollenpop @ Zuiderstrand Scheveningen

Zaterdag 25 augustus, 12:00

Zaterdag 25 augustus, 12:00

Schollenpop, het vaste festival van Scheveningen. Dit jaar staan onder andere De Likt, The Cool Quest, The Boxer Rebellion op de affiche. Ook Haagse acts zijn weer vertegenwoordig, wat dacht je van La Bomba en Speak Easy? Wederom ook dit jaar weer helemaal gratis en één van de weinige festivals waar je gewoon vanuit de zee kan meegenieten.

Evenement

Songs from the Deep @ Emma's Hof

Zondag 26 augustus, 16:00

Zondag 26 augustus, 16:00

Een paar singer-songwriters in een hofje? Kan dat? Jazeker, althans volgens De Nieuwe Regentes wel. Ze beloven een programma van drie acts in 'de mooiste stadstuin van Den Haag'. Dat belooft wat. Op de programmering: Esther Ephraim, Frerick en Onwijs Gijs Trio. Een ander voordeel: zelfs bij slecht weer gaat het door. 
 

Evenement