Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

MUTE (Canada) & Drunktank @ Zwarte Ruiter

Het leven kent een paar zekerheden: de zon gaat altijd weer schijnen, Trump's tweets worden exponentieel gekker, iedereen blaast één keer zijn laatste adem uit én punkrock blijft voor altijd bestaan. Gitaren, petjes, snelle drumpatronen en skateboards, lekker tegen elkaar aan beuken en zingen over de grotere en kleinere (on)deugden in het leven. De Zwarte Ruiter haalt voor de gelegenheid twee legendes van stal. MUTE is een Canadese act die zijn enige Nederlandse show in de Ruiter zal spelen. De band deelde het podium met grootheden als NOFX, Rise Against, Bad Religion en The Offspring. Ook Haags punkrock helden Drunktank zullen hun opwachtin maken. 

Event

Storks 070 Presents Music and Art: Rempejek @ Bob's your Uncle

Op de Korte Molenstraat organiseert lunchcafe Bob's your Uncle maandelijks een middagje met Haagse talenten. Dit weekend presenteert Storks 070 samen met Popunie muziek van Rempejek, een vijftal dat folkmuziek met een 'werelds randje' verzorgt. En er is ook nog wat kunst van Juuzkunsten.

Evenement

Het Magazijn . Lies & Jeff & Niek ta Mère @ Het Magazijn

Augustus is voor de locals in Het Magazijn. Dus wil je horen (want zien doe je weinig in het Magazijn) hoe het er voor staat met de Haagse dancescene, leg dan je slaapmatje maar klaar. Deze vrijdag wordt er afgetrapt met Lies & Jeff, minimal house, en de wat bekendere Niek ta Mère. 

Evenement

Milan Summer Festival @ Zuiderpark

Naast Parkpop kent het Zuiderpark meer gratis zonovergoten festivals. Dit weekend is het tijd voor Milan Summer Festival, een groot multicultureel festival waar je lekker van de zon kunt genieten. Van Nederlands tot Hindoestaans, van Caribisch tot Indisch - het eten, dans de DJ's en muziek brengen het allemaal samen. Van Freddy Moreira tot het afsluitende vuurwerk, er is genoeg te doen.

Event

Jazz aan Zee @ De Pier

Wat doe je na een dagje in de zon op Scheveningen? Blijven en feesten tot de zon weer opkomt. Na een paar geslaagde avonden in Indigo verhuist Caipi Madness nu naar The Shore. En... er zijn nog kaarten.

Verwacht bands en DJ's om een hele avond mee te vullen. Line-up: Extince, Playground Zer0, Mino Abadier, Mikey Nice, Samora, Discobillen, Rubenson Music, Death Wave, PETiTE en nog wat laatste verrassingen.

Evenement

Wim Behre, platendraaier @ Bleyenberg

Zondag 5 augustus, 18:00 - 22:00

Zondag 5 augustus, 18:00 - 22:00

Bond, James Bond, geheim agent. Behre, Wim Behre, platendraaier. Inmiddels meer bekend om zijn verfijnde platenkeuze dan om zijn eeuwige witte cowboyhoed is Wim Behre in korte tijd uitgegroeid tot graag gehoorde hoeder van het zwarte goud. Zijn muziekkennis kent geen einde. De verhalen over de momenten die hij meemaakte met diverse artiesten op Crossing Border (broer en neef Behre organiseren het festival) zijn al net zo legendarsich. Klim het dak op en geniet mee.

 

Evenement