3voor12 Den Haag tipt, week 28 3voor12 Den Haag tipt, week 28

Creative Revolution Festival, Indiburn & Summertime festival

, Frank de Jong & Lone Mokkenstorm

Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Creative Revolution Festival @ Koninklijke Schouwburg

Ken je Blaxtar nog? Ook wel bekend als Kevin de Randamie, de broer van Typhoon. De voormalig labeleigenaar van RAEN music organiseert deze donderdag een avond in de Koninklijke Schouwburg. Funfact, de Haagse Kernkoppen hebben een korte tijd bij dit label gezeten. Met Braenworks wil Kevin een verbinding maken tussen creatievelingen en managers die bij bedrijven in dienst zijn. De eerste lichting Braenworks Academy studenten zullen een avond presenteren vol dans, fotografie, film en natuurlijk muziek! 

Programma

Anger Machine @ Musicon

Als er één vaste plek is waar je bijna elke week uit je plaat kan gaan op geniale of slappe metal dan is dat Musicon. Dit weekend speelt winnaar Anger Machine van de Metal Battle Noord-Holland in de kroeg. De heren spelen een pot metal die te vergelijken is met die van Lamb Of God. Voor de gelegenheid hebben zij Shinigami en Kurb Saatus meegesleurd. Die laatste act speelt melodische death metal, in de trant van enkele Gothenburg acts. Verwacht dus geen Carcass.

Evenement

Vic Crezée B2B Cinnaman @ Whoosah

Vic Crezée ken je vast nog wel van Het Grote Gedoe met Faberyayo. Of deel twee, het is maar net hoe toegewijden je bent. Dit weekend begint goed, want de beste man zal een back 2 back set doen van Cinnaman. Het feestje wordt georganiseerd door PIP en verder staan Max Abysmal DJ Slyngshot op de programmering.

Evenement

Summertime Festival @ Grote Markt

Festival-crawlers opgelet: want ook in de binnenstad kom je vrijdag, zaterdag en zondag weer aan je trekken. Musicon en de Grote Markt hebben hun krachten gebundeld om die oh zo lange zomerstop-stilte wat op te schudden. Het programma van het Summertime Festival is op z'n zachtst uitgedrukt eclectisch te noemen, maar een ding is zeker. Met de soul rock van The Dawn Brothers of de latin jazz van Nueva Manteca pimp je dat wekelijkse biertje in de stad in een handomdraai. En hadden we al gezegd dat het gratis is?

Evenement

Indiburn Festival @ Zwarte Pad

Smeer die zonnebrand maar op je toet, want het is weer hoog tijd voor het Indiburn Festival. En het belooft weer flink los te gaan op het Zwarte Pad, met drie podia en zo'n dertig artiesten in je bakkes. Verwacht disco, house en afro op de draaitafel, met hier en daar een voorzichtig hitje. Bovendien biedt het Desperados Stage genoeg ruimte voor verschillende bands, waaronder Vrou.ka en Adelle Nqeto. Wees er snel bij met de tickets, want er zijn er nog maar een paar!

Evenement

Mr Ferocious @ Parade

Zaterdag 14 juli, aanvang 23:30

Zaterdag 14 juli, aanvang 23:30

Joehoe, beweeg je kont eens even héél snel naar het Westbroekpark. Zoals je vast niet is ontgaan, is het rondreizende festival De Parade hier vandaag van start gegaan en de veelbelovende line-up is komisch, tranentrekkend en kneitertheatraal. Zaterdagavond kun je er (gratis!) genieten van een optreden van Mr. Ferocious, een 'bluegrasssteampunkcountrymetal'-band. De muzikanten beschrijven hun eigen band als volgt: "Als deze band een baby zou zijn was de moeder een groupie die op dezelfde avond met Elvis, Lemmy en Tom Waits het bed heeft gedeeld." Wij kunnen niet anders dan benieuwd zijn.

Evenement

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag