Zaterdag 8 september speelt het Haagse Dr. Justice and The Smooth operators, ter ere van de release van hun tweede EP, in het Paardcafé. De discoband staat bekend om de larger-than-life experience die ze zelfs op kleine podia kunnen tentoonspreiden. Wij belden even met Jochem Smaal, aka. Dr. Justice himself, om hem te vragen naar de nieuwe EP.

"Deze EP wordt deel twee van een drieluik. De eerste is al een tijdje uit en hierna gaan we aan het werk voor de derde," begint de dokter. "Het vertelt als het ware het verhaal van Dr. Justice en zijn avonturen." Smaal vertelt dat zijn alter-ego op de eerste EP een missie aangaat, terwijl op de nieuwe plaat het personage even zijn rust pakt. "Hij is een beetje moe van al zijn gekkigheid en neemt even rust. Hierdoor staan er ook wat meer romantische songs op deze plaat, voor the ladies, haha."

"Vrijdag gaan we maar een paar nieuwe tracks spelen, dus het verhaal van Dr. Justice komt niet persé naar voren. Het gaat ons bij de show echt om de muziek," vervolgt Jochem. "Pas bij de laatste EP zal het hele verhaal echt duidelijk worden."

 

Justice legt uit dat de laatste EP samen met een stripalbum uit zal komen. "Een comic-memoires als het ware. In dit stripboek zal het hele verhaal dat we proberen te vertellen duidelijk uitgebeeld zijn." Het klinkt als een origineel en ambitieus plan, wij vragen ons dan ook af hoe ze dat willen bewerkstelligen. "We zijn onlangs naar comicon geweest om te praten met wat artiesten, daar liggen dus wat lijntjes open. We willen er een soort Marvel/DC achtig stripboek bij hebben. Daarnaast koopt niemand nog cd's dus moesten we creatief te werk gaan om het spannend te houden."

Het eind van het drieluik betekent overigens niet het einde van de band zegt Jochem. "We hebben nu echt een conceptueel idee uitgevoerd, maar daarna zullen we weer doorpakken om iets nieuws te doen." 

Volgens de zanger kan je zaterdag de gebruikelijke glitter en kitch verwachten die de band altijd met zich meebrengt. "Ook het voorprogramma is de moeite waard. Dat is de band Very Good Friends, die punk maken maar toch echt aansluiten bij de muziek die wij maken.

De EP release van Dr. Justice and The Smooth Operators vindt zaterdag 8 september plaats in het Paardcafé. Meer info is hier te vinden.

Nu we je toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl