De Haagse Popweek ziet er dit jaar net even anders uit. De live events concentreren zich namelijk vooral op de vrijdag en zaterdag. Dit betekent dat je na een week vol seminars, workshops, masterclasses en netwerkmeetings ongeremd kunt genieten van al het kersverse talent. Keuzestress kun je uiteraard niet gebruiken, dus komen wij met vijf kant-en-klare tips. Lief hè.

APA

Vrijdag 26 oktober / Paardcafé

Vorig jaar speelde APA al bij Club 3voor12 Den Haag, dit jaar op Sniester en een maand geleden kwam de debuutsingle ‘On My Way’ uit. Een nummer dat, wat ons betreft, veel belooft voor het optreden van vrijdagavond.

Verwacht nostalgische popsongs, die je doen denken aan het vroege Coldplay, Tame Impala en een vleugje van The Beatles.

OONA

Vrijdag 26 oktober / Gekke Geit

Maak kennis met de electronic art pop van OONA. Dit Haags-Rotterdamse duo bracht afgelopen zomer hun eerste single ‘Worthless’ uit. Een heerlijk dromerig nummer.

Maar dat is niet het enige wat Rosa Sanne en Michelle Alblas te bieden hebben. De muziek varieert van downtempo naar explosief en dansbaar. Denk aan Little Dragon, James Blake en Bjørk.

Supersonic Blues

Vrijdag 26 oktober / Zwarte Ruiter

De Zwarte Ruiter kan na vrijdagavond waarschijnlijk wel een douche gebruiken. De heavy, groovy, fuzzed out muziek van Supersonic Blues is smerig, maar op een goede manier.

Naar aanleiding van hun selectie voor de Popronde was dit Haagse trio al in verschillende steden te bewonderen. Deze thuiswedstrijd mag je dus niet missen.

GUAP Night

Vrijdag 26 oktober / Het Magazijn

Voor je portie hiphop en r&b moet je bij GUAP Night zijn. Dit initiatief is vooral bekend van hun avonden in het Paardcafé. Deze keer is het dezelfde formule, maar dan in het Magazijn.

Lokale dj’s komen wederom met de vetste tracks en tussendoor kun je net zo hard los op de verschillende korte showcases. Nieuw, fris, bekend en onbekend.

Banana Savannah

Zaterdag 27 oktober / Paard Kleine Zaal

Ben je op zoek naar wat groove in je leven? Dan vind je die sowieso tijdens de show van Banana Savannah. Deze funky band, met invloeden van o.a. The Meters en Curtis Mayfield, was afgelopen zomer al te bewonderen op festivals als Parkpop en Jazz In De Gracht.

Nu de weersomstandigheden zijn verslechterd, zal dit gezelschap de nobele taak op zich nemen om de zon tóch nog een beetje te laten schijnen.