Louise de Zeeuw won glansrijk de voorronde voor singer-songwriters van Talent Event. De vijftienjarige kreeg niet alleen lovende woorden van de jury maar kreeg ook de meeste publieksstemmen. Nu staat haar naam groot op de posters van Talent Event; dat had ze niet verwacht.

Hoe is het om mee te doen aan Talent Event?
“Mijn moeder zag een advertentie van Talent Event. Ze wist dat ik graag iets wilde doen met muziek maar ik wist niet hoe. Ik wilde graag meer ervaring opdoen en daarom heb ik me ingeschreven voor Talent Event. Daarnaast leken mij de workshops me erg leerzaam. Ik had zeker niet verwacht dat ik de voorronde zou winnen.

De studiotijd was super gezellig. We waren op vakantie in Overijssel en we moesten daarom twee uur rijden om bij de Basement Studio te komen. Eenmaal daar had ik alvast een stukje kunnen horen van het liedje van Beyond the Moon. Daarna zijn we begonnen met de gitaar en zang op te nemen. Tot slot hebben we nog koortjes ingezongen en voor de ritme er een cajon bijgepakt. Toen we wegreden zagen we Bella Hay nog. Van haar heb ik een zangworkshop gehad. Ze zwaaide enthousiast naar me en stak een duim op. Dat was best wel tof!”

Door wie laat jij je muzikaal beïnvloeden?
“Ik ben zelf super fan van Ariana Grande. Vooral de inhoud van de liedjes inspireren mij. Haar nummers hebben veel betekenis. Ze heeft nummer die je zelf kunt invullen en waar de fans echt iets aan hebben."

Kijk je uit naar de finale?
“Ik heb er erg veel zin in en heb super veel gerepeteerd. Ik had zeker niet verwacht dat ik in de finale zou staan, maar ik wil daar voornamelijk gaan genieten. Ik ben vorig jaar pas begonnen met liedjes schrijven en ga zaterdag twee nieuwe nummers spelen die net af zijn. Eén van die nieuwe liedjes heet Smile, een positief nummer waarin ik probeerde geen negativiteit in te stoppen. Bovendien heb ik een nieuwe Eastman gitaar gekocht van mijn spaargeld.”

Lukt het een beetje jullie fans te mobiliseren?
“Ik heb van Talent Event posters gekregen. Deze heb ik al opgehangen in de twee gebouwen van mijn middelbare school. Ook heb ik posters opgehangen in de basisschool van mijn broertje. Verder heb ik veel mond tot mond reclame gemaakt, ook via de social media. Misschien nog wel het leukste, ik stond zelf in de krant de Scheveningse Courant!”

Wat zijn de plannen na de finale?
”Ik wil vooral doorgaan met muziek maken. Ik ga ook meedoen aan Get on Stage en het liefst word ik een beetje bekender. Ik wil meer kleinere optredens zoals in cafeetjes. Maar eerst wil ik mijn schrijfstijl verbeteren; ik ben erg perfectionistisch.”