Vier jaar The Crave volgens bezoekers Vier jaar The Crave volgens bezoekers

Herinneringen van de familie

, vincent Roijaards

De Haagse organisatie The Crave strijdt inmiddels alweer vier jaar voor kwaliteit van de elektronische muziek in onze stad. Met hun eigen festivals, feestjes in de PIP, hun initiatieven voor Het Magazijn en hun recente Warehouse-feesten timmert de organisatie hard aan de weg. Het publiek dat de (jonge) organisatoren weten te bereiken strekt inmiddels tot ver buiten de stadsgrenzen. 3voor12 Den Haag vroeg een aantal fans en betrokkenen naar hun meest memorabele herinneringen in deze vier jaar.

"Het meest memorabele moment vind ik toch wel het moment tussen 2014 en nu. Ik had daarvoor het vreselijke vooroordeel dat The Crave bestond uit een stelletje youngsters met een veel te grote bek, die alleen maar artiesten uit de techno top 10 van Beatport boekten en nog aan hun volledige muzikale ontwikkeling moesten gaan beginnen. Dat vooroordeel verdween compleet vanaf het moment dat ik voor het eerst hun kantoor binnenstapte. Momenteel kan ik alleen maar vol lof over deze crew praten, zit ik regelmatig in of onder hun kantoor, terwijl we gezamenlijk timmeren aan een sterke elektronische scene binnen Den Haag. Ik heb me muzikaal nog nooit zo op m’n plek gevoeld. De grote bek was trouwens geen vooroordeel. Die hebben ze echt. Maar dat vind ik momenteel het mooiste en vaak meest vermakelijke aan deze bloedtoppers!"

- Gino van Dam (JEANS)

“The Crave festival in het zuiderpark vorig jaar, het eerste grote buitenfestival met elektronische muziek in Den Haag op een geweldige locatie in de stad. Waarom het voor mij zo geweldig was? Het was een typische dag waaraan alles gewoon klopte, het was perfect weer vanaf het moment dat ik binnenkwam en de vibe was ook meteen heerlijk. Wat het voor mij vooral geweldig maakte was dat mijn beste vrienden en vriendinnen van mij allemaal aanwezig waren terwijl die niet met elkaar bevriend zijn, maar ik had ze toch allemaal op één en dezelfde plek. Dit voelde voor mij subliem: warmte, liefde, en vriendschap. Dat is voor mij wat The Crave zo bijzonder maakt.”

- Ricardo Meijer

"Mijn meest memorabele moment van The Crave was een paar jaar geleden tijdens een feest dat in de PIP plaatsvond. Naast het verzorgen van een dikke line-up zijn de jongens van The Crave ook sterren wanneer het op verrassingselementen aankomt. Zo waande ik mij diezelfde avond tijdens een danspauze ineens in een soort hut met allemaal zitzakken, kussentjes, dekens en een aux-kabel. Iedereen was gezellig aan het socializen en liet zijn beste platen even horen. Voor mij was dat voor het eerst tijdens een feest dat ik het gevoel had dat ik onderdeel was van een bepaalde movement in Den Haag, dat was voor mij dan ook doorslaggevend om The Crave te gaan volgen en geen enkel feestje te missen. The Crave heeft mij naast vette feestjes ook vrienden voor het leven gegeven en een verfijnde muzieksmaak."

- Mellissa Meredith de Lil

“Het was 2 juni 2016, in Delft tijdens OHM Festival. The Crave hoste daar een eigen stage. De afsluiter van de dag was Ben Sims, maar zijn vlucht was gecanceld in Barcelona. De vervangers waren vrienden van het eerste uur: Secunda en Stranger. De loods was afgeladen vol, de temperatuur steeg naar 31 graden celcius en de zweetdruppels kwamen van het plafond. De heren leverden een magische b2b set af en het publiek zorgde voor een ongekende vibe. Een moment dat voor altijd in mijn geheugen gegrift blijft staan."

-  Julian Quick

"Als bijna bejaarde stapper ben ik even gek op Den Haag als op techno en house. Die drievoudige liefde beleef ik al ruim tien jaar in mijn favoriete club, PIP. Daar maakte ik (pas?) in augustus 2014 kennis met THE CRAVE FEST dat op Facebook werd aangekondigd als een evenement met “17 artiesten, 5 area’s, 4 hosts, 1 dag en 1 nacht van 16:00 tot 06:00 op de rauwste locatie die Den Haag rijk is”. Zo werd ik in Pip op slag verliefd op The Crave dankzij een subliem feest, met niet-alledaagse kwaliteits-dj’s als Industrialyzer, Joran van der Pol, Juan Sanchez, Tim Wolff, Dispar Vulgo en TWR72. Ik kon alleen maar zeggen: wat een geweldige programmeurs zijn de jongens van The Crave! Niet voor niets waren er 1,3 duizend bezoekers.

Sinds die legendarische kennismaking heb ik geen feest, (beach)festival of warehouse-party van The Crave gemist. Uniek was The Crave Festival 2017 in het Zuiderpark met meer dan 3000 bezoekers. Het eerste evenement met elektronische muziek in dit oer-Haagse park! Het is moeilijk om daarvoor een vergunning te krijgen, maar The Crave kreeg het gelukkig voor elkaar. Werkelijk alles klopte daar tot in het kleinste detail. Met een superhappy crowd als logisch resultaat.

Inmiddels is mijn verliefdheid op The Crave geconsolideerd in liefde, respect en vertrouwen. Ik zal tot in de eeuwigheid naar hun feesten blijven gaan, desnoods per rollator."

- Frank Wieger

"Wat voor mij echt memorabel is dat ik in de beginjaren van The Crave bij de PIP de bezoekers vanuit een warme knusse caravan (de entree) mocht verwelkomen. Dit was ook de plek waar de achterban tussendoor bij mij kwam chillen. Het was er altijd zo druk en gezellig dat de caravan een soort van extra area was geworden waar het altijd feest was. De party in de caravan was soms zo aan dat deze menigmaal kantelde. Omdat ik altijd in de caravan zat en het eerste contact met de bezoeker had, heeft de organisatie mij ooit in een interview het gezicht van de crave genoemd. Ik ben zo blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan deze jonge en ontzettend talentvolle organisatie."

- Désirée Drenthem Soesman

“ Drie jaar geleden bezocht ik voor het eerst een feestje van het voor mij nog 'onbekende' The Crave. Sindsdien heb ik geen feest meer overgeslagen. Wat ik vooral zo waardeer is de continuïteit. Kwaliteit staat altijd op nummer één. Of het nou in het Zuiderpark is, in de PIP of in een verlaten loods aan de Melkwegstraat. The Crave brengt altijd een hele aangename mix van mensen bij elkaar. Mooiste moment was de closing set van Karenn op de mainstage van The Crave Festival 2017 in het Zuiderpark. De combinatie van het geluid, licht, het gevarrieerde publiek en de vlaggen zorgde voor kippenvel op mijn armen."

- Esmee Vogelaar

"Ik weet de opening van het Warehouse nog heel erg goed. Een dikke mainstage waar iedereen los ging, maar ook een verborgen, intieme, geheime locatie achterin het warehouse. Ik was daar heerlijk aan het genieten totdat plotseling de beveiliging langs kwam en vertelde dat we weg moesten. Ik schrok een beetje, want ik dacht dat er misschien brand was. Wat komt de beveiliging anders doen? Maar het bleek in een mum van tijd al half zeven in de ochtend te zijn. Dat had ik nooit kunnen bedenken, het feest was nog helemaal aan. Het enige jammere aan zo'n vet event is dat de tijd zo ongelooflijk snel gaat. Een nacht is veel te kort, maar gelukkig zien we een rooskleurige toekomst tegemoet met the Crave en daar ben ik met alle liefde bij."

- Irene van Aarle

"The Crave Festival 2017 is voor mij een bijzonder festival geweest door meerdere redenen. De voornaamste reden was de afsluit set van Karenn. De magie van de heren Blawan en Pariah gecombineerd met een fantastisch geluidssysteem, een prachtige stage opbouw, een perfecte lichtshow en de prachtige omgeving van het Zuiderpark in Den Haag zorgde voor een sfeer die ik nergens anders heb mogen ervaren. Als ik 1 moment moest kiezen wat me voor altijd bij zou blijven is het zeker dat moment. Niets kan hier aan tippen, hoe goed een organisatie ook zijn best doet. Ik kijk met een brede glimlach uit naar 2 juni. Hopend dat dezelfde magie weer aanwezig gaat zijn."

- Clemens Wildschut

Zaterdag 24 februari - The Crave Warehouse Closing / cosmox, David Vunk, I-F, Umwelt (FR), Stranger -  Melkwegstraat 12 - 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag