Het is onrustig aan de andere kant van de lijn. De mannen van Piñata hebben net gerepeteerd, en wachten tot de Roti die ze besteld hebben eindelijk is bezorgd. "Het duurt lang, maar dan is het uiteindelijk extra lekker," zegt drummer Ravian.

We hangen aan de telefoon omdat Piñata donderdagavond een show speelt in café de Zwarte Ruiter in het centrum van Den Haag. De Scheveningse reggaepopband heeft wat liveshows betreft, net als hun maaltijdbezorger, een tijdje op zich laten wachten. "Het laatste optreden? Dat is alweer een halfjaar terug. Maar we zijn nooit écht weggeweest’."

Het liveoptredenloze half jaar heeft de band gewerkt aan haar sound. "We hebben een nieuwe bassist gevonden nadat de vorige vertrok. Sindsdien hebben we veel gerepeteerd en zijn we goed op elkaar ingespeeld."

Ook buiten Piñata om hebben de mannen niet stil gezeten. Zo hebben Ravian en Rinse het instrumentale project Tumbleweed opgericht, waarmee ze in de popronde terecht kwamen. Nu ligt de focus weer bij Piñata. ‘"Het is een show om te laten zien: we zijn er weer. Om de mensen warm te houden." Piñata heeft de reputatie elke koude kroeg en concertzaal zo broeierig te doen voelen als de drie dagen per jaar dat in Scheveningen het kwik boven de dertig graden stijgt.

Lees verder onder de foto.

Piñata

Hoe dat komende donderdag gaat gebeuren? Met een "shitload aan nieuwe tracks, maar natuurlijk ook oude nummers. Sommige nieuwe tracks gaan we een beetje uitproberen, sommigen zijn al redelijk af." Met de nieuwe nummers hoopt Piñata hetzelfde te doen als met het oude repertoire al lukte:"'het is dezelfde Piñata sound, maar we hebben veel zitten broeden."

Op de vraag of dat broeden leidt tot een album, gezien de shitload aan nieuwe tracks, blijft het even verassend stil aan de andere kant van de lijn. "Ja. Tuurlijk!" klinkt het een tel later. "Maar, ik durf nu nog niet te zeggen wanneer dat af gaat zijn. Of het een plaat wordt of niet, dat is ook nog niet zeker."

Als er een plaat of EP moet worden opgenomen, zou dat kunnen in de nieuwe studio in Scheveningen, Seelab. Het is voor Piñata een nieuwe vaste plek om muziek te kunnen schrijven.

Of er behalve de show van donderdag nog meer optredens of zelfs een tour komen, weet men bij Piñata nog niet. "Er is nog niets concreets." Voor nu heeft Piñata donderdag een feest in het vooruitzicht, want dat verwachten ze er van te maken. "Het was eigenlijk niet de bedoeling, ik bedoel, ik had niet verwacht dat er zoveel mensen zouden komen." Drummer Ravian blijft even stil na zijn profetische uitspraak. ‘"Althans, er staan heel veel menen op attending op Facebook." Het geeft alle vertrouwen dat het een heel goed feestje gaat worden.

Er bij zijn vanavond? Check het event