Komende vrijdag is het Koningsdag ofwel de dag na The LIFE I LIVE. Een kater is die dag eerder een regel dan een uitzondering waardoor het gros van de Hagenaars zich begeeft richting de eeuwig nutteloze rommelmarkten. 3voor12 Den Haag, TLIL en Paardcafé bieden een alternatief met een speciaal podium op het Kerkplein. Hier kan men zijn kater een plekje geven met de beste muziek. De vraag is alleen: Hoe brakken de artiesten zelf uit?

The Stangs

The Stangs behoeven eigenlijk geen introductie meer. De Haagse beatband heeft al legio optredens gedaan op de festivals die onze stad rijk is. Op de verjaardag van onze monarch staan ze op het Club 3voor12 podium vanThe LIFE I LIVE, ook daar zullen ze het publiek in willen pakken met hun 'dunebeat'. Wij belden Justin, de zanger/bassist van de groep, om hem zijn katergeheimen te ontfutselen.

Wat is het beste katervoedsel?
“Ik denk dat een goede pizza het beste is. Het maakt niet uit of het zeven uur 's ochtends is, een goede pepperoni-pizza is altijd een perfect tijdens de kater.”

Welke muziek is het beste tijdens een kater?
“Ik denk dat iets rustigs het beste is. De laatste tijd is het vaak iets in de trant van Mac DeMarco, dat is wel de classic. Een van zijn albums op repeat en chillen. In elk geval niks met heftig gitaargeweld en overstuurde partijen, liever iets meer laid back.”

Wat is jouw katerremedie?
“Ik vind het altijd goed om met koffie te beginnen. Vervolgens heel veel water. Tot slot werken bij mij twee eitjes met spek perfect om uit die kater te komen. Verder lekker liggen en muziek luisteren.”

Wat kunnen wij verwachten op 27 april?
“Als vanouds kan je van ons een energieke liveshow verwachten. We gaan ons een beetje aanpassen dat het ook een kopstoot is voor alle katerige mensen die komen kijken. We willen zorgen dat ze ook de tweede dag van de Life I Live gaan behandelen als een feestdag, in plaats van dat ze als zombies hun kater uit zitten.”

NYNDE

Indiefolkband NYNDE is de eerste act op het Club 3voor12 Den Haag podium op de tweede dag van The Life I Live. De act rondom frontvrouw Nynde de Wit en haar vriend Sam Spoorenberg is een veelbelovende naam in de Haagse scene. Daarom belden wij met de zangeres en vroegen haar hoe zij het beste een kater bestrijdt.

Wat is het beste katervoedsel?
“Ik heb al heel lang geen kater gehad, dus ik weet het eigenlijk niet zo één, twee, drie. Ik denk dat een gebakken ei met spek een heel goede optie is. Maar ik drink eigenlijk nooit, dus ik zou het niet direct kunnen zeggen.”

Welke muziek is het beste tijdens een kater?
“Ik denk iets rustigs. Iets van The Paper Kites of juist oppeppende muziek zoals Earth, Wind and Fire. Aan de andere kant zou het ook iets klassieks kunnen zijn.”

Wat is jouw katerremedie?
“Rust nemen, muziekje aan en een beetje pingelen op je gitaar. Je kan niet veel meer dus dan lijkt mij chillen de beste optie. Maar nogmaals, voor een katerremedie zit je bij mij denk ik aan het verkeerde adres.”

Wat kunnen wij verwachten op 27 april?
“Het wordt een show in bandformatie, we begonnen ooit als akoestisch duo, maar nu doen we het met z’n vieren. We hebben dat al eens gedaan in het Paardcafé en dat sloeg goed aan. Omdat we nog geen vaste bezetting hebben is deze steeds verschillend, de 27e spelen wij met Yael Dirkse en Jens Huigen en met deze formatie zijn we erg blij. Het wordt een dynamisch geheel, akoestische liedjes en rocksongs komen langs. Verwacht daarnaast veel eigen werk met af en toe een cover.”

TAPE TOY

Amsterdamse bubble-grunge band TAPE TOY bestaat nog niet zo lang maar kan een band-to-watch genoemd worden. Op The LIFE I LIVE is de groep, bestaande uit: Roos, Wesley, Marc en Maurice, van de partij en wordt er op het Club 3voor12 Den Haag podium gespeeld. De gehele band stond ons te woord en was bereid te antwoorden op onze katervragen. 

Wat is het beste katervoedsel?
"Een broodje kaassouflé met iets te veel mayonaise," begint Roos. "Ja, ik ga ook voor de kaassouflé, maar meestal ben ik te lui en te brak om die te halen," vult Wesley aan. Maurice en Marc gooien het over een andere boeg. "Doe ons maar zo veel mogelijk gebakken eitjes, met veel kaas."

Welke muziek is het beste tijdens een kater?
"Ja, niet specifiek een bepaald liedje. Meer iets met een rustige vibe. Denk aan Dope Lemon, ofzo," zegt Marc "Of Mac DeMarco," vult Maurice aan. Wesley heeft wel voorkeuren: "Voor mij is het of 'Troubadour' van J.J. Cale, of 'II' van Unknown Mortal Orchestra." Ook weet Roos specifieke nummers te noemen: "Of 'Light Upon The Lake' van Whitney, of 'Alas I Cannot Swim' van Laura Marling. Het hangt een beetje van mijn bui af."  

Wat is jouw katerremedie?
Roos: "Doen alsof je kater niet bestaat. Als je de kater blijft negeren gaat deze vanzelf weg. Net als bij wespen eigenlijk." Marc vult nog aan: "Of je blijft drinken, totdat de kater niet meer opkomt." Voor Maurice en Wesley is het antwoord wat eenduidiger. "Hasj, dat is de ultieme katerremedie!"

Wat kunnen wij verwachten op 27 april?
“Wat jullie kunnen verwachten 27 april zijn vier, ook brakke, koppen die even je kater uit je lijf gaan stampen!” Sluit Roos af.

Goodnight Moonlight

Het Rotterdamse Goodnight Moonlight maakt dromerige lo-fi. Perfecte katermuziek lijkt ons. Ook deze band komt op ons eigen podium een bezoekje brengen aan The Life I Live en daarom vroegen wij de band uit '010' hun antwoorden op katergerelateerde vraagstukken. Jasper, de oprichter en gitarist/zanger, stuurde ons zijn antwoorden.

Wat is het beste katervoedsel?
"
De vegan kapsalon van Burgertrut in Rotterdam!"

Welke muziek is het beste tijdens een kater?
"De plaat 'Atlas' van Real Estate is heerlijk om rustig mee op gang te komen."  

Wat is jouw katerremedie?
"Gewoon weer doorzuipen!"

Wat kunnen wij verwachten op 27 april?
“Dromerige indiepop liedjes om je kater bij te vergeten."

 

 

 

 

Pip Blom

Pip Blom gaat als een raket. De band rondom de ogenschijnlijk brave zangeres staat in Engelse hitlijsten en is gestaag Nederland aan het veroveren. De naam prijkt steeds vaker en prominenter op festivalposters door het hele land. Dat vele touren en optreden zal ongetwijfeld een aantal katers opleveren, daarom vertelde Pip ons haar favoriete manieren om deze te doen verdwijnen.

Wat is het beste katervoedsel?
"
Iets met kaas! Ik ben dol op kaas, en helemaal als ik een kater heb dan heb ik heel erg zin in het zoutige, het vette."

Welke muziek is het beste tijdens een kater?
"Op dit moment zou ik zeggen de plaat van Insecure Men, Insecure Men. Het is een niet al te heftige plaat met erg veel hele goede liedjes."  

Wat is jouw katerremedie?
"In bed liggen, slechte tv kijken en eten, haha. Ohja, twee paracetamol helpt ook altijd."

Wat kunnen wij verwachten op 27 april?
“Ik hoop lekker weer en een leuke show!"

 

 

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl