Palace weet aandacht niet vast te houden Palace weet aandacht niet vast te houden

Voorprogramma verklapt optreden op The Life I Live Festival

, Tekst: Megan Lloyd | Foto's: Jan Rijk

Er heerst vanavond gebabbel, geroezemoes al zijn we niet in de kroeg maar bij het optreden van Palace in de kleine zaal van Paard van Troje. Hoe hoog de verwachtingen na het eerdere optreden op Crossing Border ook waren, hoe snel die weer worden bijgesteld na de eerste drie nummers. Het Britse viertal speelt zeker niet slecht, maar als het voorprogramma de aandacht beter weet vast te houden dan de hoofdact, gaat er toch iets mis.

Het is vanavond een Britse bedoening. Het uit Londen afkomstige ISLAND trapt vanavond af. Bij tijd en wijlen is het een beetje rommelig, wat ook blijkt als zanger Rollo Doherty zich na een elk nummer publiekelijk afvraagt en vergist welk nummer er gespeeld wordt. Spelen kunnen ze gelukkig wel. De indierock band is jong, maar lijkt wel genoeg podiumervaring te hebben opgebouwd om het publiek te boeien. Maar goed ook, want ze komen binnenkort terug naar Den Haag. De band was nog niet officieel bevestigd, maar verklappen zelf vanavond dat ze dit jaar op The Life I Live staan.

Island @ Paard van Troje

Island @ Paard van Troje

In thuisland Engeland wordt Palace geprezen. DJ’s als Zane Low gooien nummers als Bitter en Veins graag op de ether. Niet verrassend, want het klinkt allemaal prima. Indierock met hier en daar een blues tintje. Prima voor op de radio, maar als je een set speelt van nog geen uur, moet je het publiek kunnen boeien. Aan de onderlinge chemie ligt het niet. Er wordt veel gelachen, naar elkaar gekeken en gegrapt, maar de basis blijft de muziek. En eerlijk is eerlijk, het lijkt allemaal wel erg veel op elkaar en het kabbelt wat voort.

Het gevolg na drie nummers is jammer, maar onontkomelijk. Het gros van het Paard publiek heeft het wel gezien. Een tikkeltje gênant wordt het dan ook als de gepraat in de zaal de muziek overstemt. Hier en daar schreeuwt een fan ‘SSHHTT…’, wat zelfs de band aan het lachen brengt. Als een boer met kiespijn.

Terwijl een deel van de bezoekers inmiddels is weggelopen wordt er dan toch entertainment op het podium geboden. Vijf fans springen het podium op. Een daarvan werd door de band uitgenodigd mee te dansen tijdens het laatste nummer, Bitter, vier andere fans laten deze kans niet voorbij gaan en springen ook het podium op. Raar? Een beetje. Vermakelijk? Ja.

Aanstaande zomer staat het Britse kwartet op Lowlands. Met de zon in de rug, een koud biertje en een festival sfeertje is Palace lekker om naar te kijken. Maar als ze het publiek langer dan een kwartier willen boeien, is het een must om met wat afwisselender materiaal op de proppen te komen.

Palace @ Paard van Troje

Palace @ Paard van Troje

Palace @ Paard van Troje

Palace @ Paard van Troje

Palace @ Paard van Troje

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag