Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

HBA On Tour @ Paardcafé

De eindexamenstudenten van de Herman Brood Academie zijn op tournee. Deze donderdag strijken KOALA, Palmsy, Carina Nebula & Duke John neer in het Paardcafé om een portie ongekunstelde muziek voor te schotelen. De band KOALA heeft helaas geen Australische knuffeldieren meegenomen, maar wel een vrouwelijk (en mannelijk) perspectief op de liefde. Muzikaal gezien dan. Duke John is op zijn beurt een garagerock band die zich voor stonerrock durft uit te maken. Carina Nebula en Palmsy zijn niet vies van een scheut pop met een eigen sausje. Kortom er zit vast wel wat tofs voor je tussen.

Website

Motorkontje @ Zwarte Ruiter

Wil je op jouw vrijdagavond de plaat Ace of Spades van Motörhead zeker twee keer horen? Dan is Motorkontje in de Zwarte Ruiter een fijne keuze. Volgens de beschrijving komen er geen computerdeuntjes of overtollige synthesizers voorbij zoemen. Enkel overstuurde gitaren en loeiharde drums. Maar, voorwaarde is wel dat je er op kunt dansen. Verwacht alles tussen AC/DC, Red Hot Chili Peppers en Nirvana. De dj's Grand Lizard & IJzerman zullen de avond verzorgen.

Lees hier meer

Encore on Tour @ Paard

Tik Tak Tempo. De wekelijkse hiphop & R&B clubnacht Encore is weer op tour. Dit keer staan Mula B, Amartey, TurntCrew, So Juju, Prime, Waxfiend, Abstract & Rody G op de line-up. De affiche mag dan een focus hebben op moderne namen en acts, er zullen zeker ook oudere hits gedraaid worden. Dus wees niet verrast als 'Break Ya Neck' of 'Straight Outta Compton' uit de speakers knalt. Kijk overigens ook niet vreemd op als de Haagse rapper Mula B het Paard compleet op stelten zet. 

Lees hier meer

Lilian Vieira en Band @ theater Dakota

De geboren Braziliaanse zangeres Lilian Vieira studeerde aan het conservatorium in Nederland. Hier leerde ze meerdere mensen uit de gehele Nederlandse muziekindustrie kennen en heeft een flink netwerk op kunnen bouwen. Met haar eigen band bracht ze in 2014 haar debuutalbum uit en tourde langs menig theater. Nu is ze terug met een nieuwe tour waarin ze een geheel Braziliaans repertoire laat horen. Theater Dakota biedt de mogelijkheid om voor het concert een tweegangen maaltijd naar binnen te werken, wederom in Braziliaans/Portugese sferen.

 

Lees hier meer

The Cubical @ Zwarte Ruiter

The Cubical is een band uit Liverpool. Meer hoef je niet te weten, bands van de 'Merseyside' zijn immers altijd goed. Maar zonder dollen; deze britten weten zeker wat spelen is. Een flinke portie garageblues zal de Zwarte Ruiter ten deel vallen waarmee het publiek zich uitstekend zou moeten kunnen laven. Het mooiste is nog dat het nieuwe album Blood Moon een dag eerder verschijnt en Den Haag dus de net-niet-primeur heeft wat betreft nieuwe muziek. Tel daarbij op dat het gratis is en de Zwarte Ruiter een verrekt gezellige kroeg is en je hebt geen redenen meer om niet te gaan.

Lees hier meer

Dutch Double Bass Festival @ Elektriciteitsfabriek

Wij vorige week 'Tijl B Op Volle Touren' heeft gezien zal ongetwijfeld een zwak hebben gekregen voor de contrabas. Contrabassist Dominic Seldis liet in dit programma namelijk aan onze eigen trots The Deaf zien hoe veelzijdig dit instrument wel niet is door hun hit 'Sin City' hierop te spelen. Niet alleen Seldis komt naar het festival in de Elektriciteitsfabriek maar onder andere: Quirijn van Regteren, John Patitucci en Koreaans supertalent Minje Sung (voor het eerst in Nederland) zullen hun opwachting maken. Zoals Janneke Nijhuis al zei: "(...) een heel leuk en breed geprogrammeerd evenement voor liefhebbers van klassiek, jazz en improvisatie." Dan zal dat wel zo zijn.

Lees hier meer