Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Fred Eaglesmith @ Paard

Wat hebben Martin Scorsese, Mary Gauthier en Jan Donkers met elkaar gemeen? Ze zijn alledrie op een of andere manier schatplichtig aan Fred Eaglesmith. Deze Amerikaanse liedjessmit draait al een tijdje mee in de countryscene en weet middels een leuke performance iedere luisteraar aan zich te binden. Het voorprogramma wordt verzorgd door Tiff Ginn die voor de echte Fredhead (zo worden de Eaglesmith-adepten genoemd) geen onbekende is. Hij speelde al menig keer met haar samen en samen volgen ze een olijk duo. 

Website

Ready 2 Play High 5 @ Steck

Ready 2 Play is misschien wel de grootste Haagse kweekvijver wat nieuwe bandjes betreft. De crème de la crème daarvan zal vrijdag in Steck haar opwachting maken. Met namen als Axe Us, Beyond The Moon en Made In Stock zetten hun beste beentje voor in wat voor sommigen van hen het eerste optreden buiten het 'veilige' Den Haag is. De afsluiter is het huidige paradepaardje The Navigators. De band die onlangs haar eerste single uitbracht zal proberen in Delft een nieuwe fanclub aan te boren maar ook Hagenezen zijn welkom. 

Lees hier meer

Kiss All Hipsters @ Paard

Die Antwoord komt naar het Paard! CHVRCHES ook! David Bowie is ook present! Oke, best flauw van ons natuurlijk want al deze artiesten komen natuurlijk niet in fysieke vorm naar onze eigenste poptempel. Desalniettemin kunnen de DJ's van Kiss All Hipsters een leuke keur aan muziek van de bovenste plank uit hun USB-sticks toveren. Van Lowlands tot Berlijn overal ging het los en vloeide drank rijkelijk. Gewoon een écht leuke dansavond waarbij ook nog eens meegeschreeuwd kan worden met je favoriete hitjes. 

Lees hier meer

Hallo Venray @ Paard van Troje

Where Is The Funky Party? De gruizige nieuwe plaat van Hallo Venray werd goed ontvangen door de pers. En dat zegt wat voor een band die al sinds de jaren ’80 actief is. Al helemaal in de Nederlandse rockscene. Hoog tijd voor een thuiswedstrijd in het Paard van Troje. Begin de zaterdagavond dus goed met een optreden van Hallo Venray. In het voorprogramma de garagerockers van The Hazzah. Tweemaal Haags, dat komt wel goed.

Lees hier meer

The Mighty Breaks @ Zwarte Ruiter

The Mighty Breaks mogen na het optreden van Hallo Venray de afterparty verzorgen. De poppy garagerock past mooi bij de Zwarte Ruiter en is heftig genoeg om je gaar geworden lichaam weer tot leven te wekken. De mannen uit Voorschoten hebben net een EP uitgebracht, dus verwacht verse songs. Denk Mozes and the Firstborn met iets meer pit. 

 

Lees hier meer

Club 3voor12 Den Haag Extra @ Paardcafé

Mocht je na Hallo Venray iets anders willen dan The Mighty Breaks, dan kun je naar het Club 3Voor12 Den Haag Extra. De naam doet het al vermoeden: dit keer iets anders. Een geheel elektronische avond met: Steve Motto van het Haagse label BAKK, A.V. van Stranded FM en Afgang Noord achter de draaitafels van het Paardcafé. Ook de DJ’s James King en Nina Mdr zullen hun opwachting maken. Dit keer hoeft je niet zo vroeg naar het Paardcafé om de clubavond bij te wonen, want deze editie begint pas om 22:00. Verwacht voornamelijk ambient en een goede portie house.

Lees hier meer