In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Tusky @ Zwarte Ruiter

Tusky, dat klinkt niet bekend, horen wij je denken. Echter dit is de band van gitarist Alfred, drummer Bas en Sjors die je waarschijnlijk nog wel kent van John Coffey. De heren maken punkrock van het type recht door zee. Eigenlijk een beetje van wat we van John Coffey gewend zijn. Blijkbaar zijn wij niet de enigen die de band missen. Deze vrijdag lekker laat in de Zwarte Ruiter, dan mag best het dak er weer af gaan.

Lees meer

Haagse Song van het Jaar @ Paard

De stembussen zijn gesloten. Deze vrijdag is het zo ver. We gaan terugblikken op een jaar Haagse popsongs, wie gaat er naar huis met de felbegeerde 'Haagse Song van het Jaar' prijs? We gaan er eigenlijk van uit dat je gestemd hebt, maar laten we in ieder geval nog even de kanshebbers doornemen: DI-RECT, Son Mieux en The Navigators. Of zou de tussenstand alweer achterhaald zijn? Je merkt het vrijdag in het Paard. Met live-optredens van: Cookhouse MusicDe KraaienThe Navigators en het onuitspreekbare Mamihlapinatapai. Mocht je niet zo'n zin hebben in prijsuitreikingen, dan zien we je bij de afterparty in het Paardcafé!

Lees meer

ASMR Club @ PIP

"Autonomous sensory meridian response" oftewel ASMR. En nee, voor dit evenement hoef je niet gestudeerd te hebben. Je hebt vast wel eens kippenvel gekregen van een ziek mooi nummer. Nou, zoiets dus, alleen dan net wat anders. Je hebt er bijvoorbeeld last van als iemand met zijn nagels op een bord krast. Juist, dat gevoel. De DJ's op de ASMR clubavond in de PIP proberen die bijzondere stimuli na te bootsen met muziek. Verwacht relaxede dj-sets en prikkelende ASMR demontraties.

Meer info

Crescent, Spring Tide & Mutt Dog County @ Lokaal Vredebreuk

Lokaal Vredebreuk is niet meer. De epische rock n' roll-kelder sluit zijn deuren voorgoed. De reden? Onbekend. Of het om brandveiligheid ging of om totaal iets anders, niemand die het weet. Voor de laatste keer kan er in het souterain aan de Papestraat keihard gedanst, gemoshed en gedart worden. Dit allemaal op de klanken van de jonge, ambitieuze bands Crescent en Spring Tide. Ook is 'huisband' Mutt Dog County weer terug van weggeweest, inclusief originele gitarist Nino die de band een poosje geleden verlaten had. Een mooi afscheid van een iconische plek.

Lees meer

Mink Records Christmas Party @ Paardcafé

Een goed jaar behoeft een goede afsluiting, zou Marieke McKenna van Mink Records gedacht hebben. Haar label groeit gestaag en steeds meer mensen leren de acts kennen die bij de jonge Haagse onder contract staan. Haagse talenten als The Hazzah en The Stangs zijn goed bezig en ook buiten de mooie stad achter de duinen worden er muzikanten aangetrokken. Een van die bands is het Amsterdamse The Visual dat deze avond haar EP releaset. Samen met The Hazzah zal er een goed feestje gebouwd worden. Daarna zal er tot in de kleine uurtjes gedanst worden, waardoor iedereen waarschijnlijk brak zal zijn met kerstavond.

Lees meer

Ed Struijlaart's Pre X-mas party @ Paard

Edje Struijlaart heeft zich stilzwijgend toegevoegd aan de (Haagse) popscene. De singer-songwriter zegde een aantal jaar terug zijn baan op om zich volledig op de muziek te focussen. Dat heeft hem geen windeieren gelegd, getuige zijn tour met BLØF en nominatie voor een 3FM Award. Zijn lichtvoetige popmuziek ligt gemakkelijk in het gehoor en zorgt ervoor dat een concert van hem de ideale plek is om je vriendinnetje mee naartoe te nemen als je stiekem achterin de zaal met haar wil flikflooien. Vlak voor de kerst geeft het Haagse equivalent van Passenger een pre-kerstfeestje waar 'The most wonderful time of the year' goed wordt ingeluid. 

Lees meer