In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Agga Ladytronics @ PIP Den Haag

Den Haag heeft zo door de jaren heen flink wat vrouwelijk talent op het podium mogen verwelkomen. Toch zien we in een gangbaar weekend meer testosteronbommen achter de draaitafel dan ons lief is. PIP Den Haag heeft daarom Agga Ladytronics in het leven geroepen, een elektronische muziekavond tot in de vroege uurtjes met exclusief Haagse vrouwelijke artiesten. Ook fijn: entree is helemaal gratis.

Lees meer

Ready to Play Bandnight @ HPC Café

Voor wie zin heeft om wat kersverse artiesten te ontdekken, is de Ready to Play bandavond wellicht een goede eerste stop van de vrijdagavond. De muziekschool heeft een dertienkoppige line-up verzorgd met namen als What About Sunday, Sara Alessandrini en Get The Funk Outta My Kitchen. Nooit van gehoord? Dan is het zeker de moeite waard om even langs het Haags Pop Centrum te hoppen.

Lees meer

TAPE TOY & Yip Roc @ Zwarte Ruiter

Ook op de Grote Markt is weer genoeg te beleven. Geen Haagse muziek weliswaar, maar TAPE TOY en Yip Roc kunnen dat vast wel goedmaken als ze publiek van De Zwarte Ruiter komen verblijden deze vrijdagavond. Het Amsterdamse TAPE TOY maakt pop met een gezonde portie snoehard gitaarwerk, terwijl Yip Roc uit Utrecht meer mikt op rock met garage- en punkinvloeden. Klinkt als een goed recept voor een lekkere start van december.

Lees meer

Sugartime @ De Bieb

Je kent het ongetwijfeld; van die close harmony vrouwenstemmen uit lang vervlogen tijden of Amerikaanse films rond de Vietnamoorlog. Vrouwen gekleed in ge-polkadotte jurken die klassiekers ten gehore brengen. Sugartime is een act die iets soortgelijks doet en deze zaterdag staan ze op de planken van het immer sfeervolle Café de Bieb, een plek die zich uitstekend leent voor dit soort muziek. Tel daarbij op dat het ook nog eens precies niks kost en je hebt een leuke invulling van de zaterdagnacht.

Lees verder

 

Kaptana & Downtown District @ HPC

Broertjes doen het altijd goed in de muziekwereld. Denk aan de gezellige broerjes Gallagher, de Followill-gang van Kings of Leon of dichter bij huis de Meiresonne-kliek. In het HPC staat zaterdag het Kappetein kroost op de planken om een debuutoptreden te geven met Kaptana. De Haagse jongens spelen in een White Stripes formatie. Mooie gitaren, herkenbare riffs en een dikke laag ouderwetse blues. In het voorprogramma staat de Sassenheimse punkrockband Downtown District, die uit het zelfde vaatje tapt als bijvoorbeeld Blink-182. Knallen dus.

Lees verder

SuBmarine & D&ESR present: Doctor Cyclops + Choco @ Grey Space In The Middle

The Grey Space In The Middle is een van de coolste undergroundlocaties van Den Haag, in de kelder op de hoek van de Wagenstraat verandert elke brave Hendrik in geteisem en iedere mooie dame in een feestbeest. De locatie leent zich perfect voor vieze feesten vol harde gitaren, zo ook nu. De Leidse band Choco zal stonerrock ten gehore brengen en de mooie Italianen van Doctor Cyclops knallen hun 70's psychedelica er uit. De laatstgenoemde band is natuurlijk te gast in ons mooie land en verdient een warm welkom. Al helemaal als je leest dat de heren hun inspiratie halen uit: bier, bossen, rivieren en slaap. Mysterieuzer krijg je het niet.

Lees verder