In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Rachman & NYNDE @ Paardcafé

Donderdagavond is het échte haagse aangelegenheid het Paardcafé met NYNDE en Rachman. NYNDE maakt een mix tussen Indie, Folk en Americana en bestaat uit Nynde de Wit en Samuel Spoorenberg (de gitarist/achtergrondzanger van Fexet. Hoe zou het eigenlijk gaan met Fexet?). Rachman, een graag geziene gast in de Haagse contreien, speelde woensdag nog met zijn band bij de Maatschappij in Scheveningen. Vandaag gaat hij laten zien dat hij ook in zijn eentje met zijn soulvolle stem de zaal kan vullen.   

Lees meer

Grauzone & Submarine @ Magazijn

Deze donderdagavond kun je dansend de nacht door op donkere beats in het Magazijn. Om 23.00 gaan de deuren open voor een mix van nederlandse en buitenlandse acts, georganiseerd door Grauzone & Submarine. Het amerikaanse duo Boy Harsher en de duitse Qual komen beide met donkere electro. Parrish Smith is verkozen tot de favoriete dj van Grauzone en is dus ook van de partij in het Magazijn. Tot slot draait Grauzone organisator Natasja Alers samen met Sid Idiopath onder de naam Elixer een mix van new beat, acid, wave, synth en techno. De tickets gaan weg voor een tientje.

Lees meer

The Quill & 3speed Automatic @ Musicon

Musicon staat bekend om haar harde muziek. Als er geen Ready to Play optredens zijn wordt er flink met het hoofd geschud in de kroeg aan de Soestdijksekade. Deze vrijdag zal dat niet anders zijn, de enige wijziging ten opzichte van de normale gang van zaken is dat de Zweden van The Quill op het podium staan. De band is weer bij elkaar en doet een reünietour waarbij ook Den Haag wordt aangedaan. In het voorprogramma zal 3Speed Automatic staan, dubbel feest dus, en dat maar voor tien eurootjes.

Lees meer

Het Zesde Metaal @ Paard

Dat Het Zesde Metaal slechts vijfkoppig is doet geen afbreuk aan de kracht achter de band, Wannes Capelle, en het geluid dat ten tonele wordt gebracht. Een brede muzikale achtergrond heeft Capelle gevormd tot de sterk schrijvende persoon die hij momenteel is. Het gebruik van Vlaamse taal brengt een frisse wind in de jargon die we doorgaans ontvangen bij optredens maar ook muzikaal kan de band hele zalen in haar muziek op laten gaan. Een goed afgestemde mix van instrumenten begeleid de tekst zodat deze extra luisterbaar wordt.

Lees verder

 

The Dead South @ De Zwarte Ruiter

The Dead South en Devarrow doen De Zwarte Ruiter aan met folk en bluegrass en drukte wordt verwacht. Dit is de enige gratis show van de band in Nederland terwijl andere shows reeds uitverkocht zijn. Support komt van Devarrow, een one-man-band die singer-songwriting combineert met folk. Een geschikte opwarmer voor de folk en bluegrass van The Dead South die thema’s als de liefde en slechte gewoonten bestrijkt en daar mee voor iedereen wel raakvlakken heeft en vertolkt wordt in een persoonlijke show met een rauw randje.

Lees verder

Over The Under @ De Vinger

Een tour van honderd dagen met honderd shows, noemens waardig op zich zelf, maar hoe klinkt dat dan? Als duidelijke drums en heavy snaren zoals dat past in stoner en southern metal met blues invloeden. Het Poolse Over The Under is divers, lang niet alle nummers laten zich even goed binnen metal plaatsten, maar blues is ook niet alles omvattend. Voor iedereen die van gitaren houdt valt er gratis te genieten van dit Poolse tourspektakel in De Vinger.

Lees verder