In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Lijger & Venhill @ Paardcafé

Eerder support act geweest voor bands als Black Peak en Death Valley Girls: Lijger. De vreemd genaamd band maakt onvervalste rock n' roll en maakt graag grappen met woorden die rijmen op de bandnaam. Eigenaardig. De heren en dame maken deze donderdag hun opwachting in het Paardcafé. Als support is de trippy band Venhill meegenomen. Zelf typeren ze de muziek als Grunge-Punk, maar voor het gemak hebben we onderaan een clip bijgevoegd. Oordeel zelf maar.

Lees meer

Icelandic Metal Assault @ Musicon

IJsland, om meerdere redenen een bijzonder land te noemen. Een van de redenen is hun brede muziekscene, vooral als je beseft dat er nog geen half miljoen IJslanders zijn. In het Musicon een traktatie voor degene die bekend zijn met namen als Misþyrming en SkálmoldDe zogeheten Icelandic Metal Assault zal vrijdag Musicon aandoen. Op het programma staan drie IJslands bands: Rán, Devine Defilement en Exile. Black metal, death grind en thrash metal respectievelijk. Het gehele metalspectrum is vertegenwoordigd. Adversarius is de zogeheten kers op de taart, een Nederlandse black metalband. 

Lees meer

Pugs & Crows @ De Regentenkamer

De Regentenkamer staat bekend om zijn jazzprogramma. Het gros van de artiesten die daar optreed valt in dit genre. Deze vrijdag is er een uitzondering: de uit Vancouver afkomstige Pugs & Crows. Dit is een experimentele groep instrumentalisten die klassiek en rock 'n roll op een avant-garde manier aan elkaar weven. Het is te vergelijken met spannende filmmuziek die toch niet zo toegankelijk is als dat het op het eerste gehoor leek. Kortom, bijzonder.

Lees meer

Vinger Industrial Festival @ De Vinger

De underground leeft nog steeds in Den Haag. De Vinger heeft hier onder leiding van Jeroen van Welzen jarenlang een enorme contributie aan geleverd. Na twaalf rockende jaren komt er dan helaas toch een einde aan De Vinger. Op 18 november vindt het Vinger Industrial Festival plaats, daar wordt Jeroen (en dus de Vinger) uitgezwaaid. Nog een keer losgaan op te gekke gothic/industrial bands en dj’s die de afgelopen jaren de tent hebben mogen afbreken. Nog een keer de vinger opsteken!

Lees verder.

Depth Over Distance Label Night @ Het Magazijn

EDM op z’n best is zaterdagavond natuurlijk ook te vinden in Den Haag. In het Magazijn zal de Depth Over Distance Label Night plaatsvinden. Deze jonge Amsterdamse platenmaatschappij zal een avondje in Den Haag laten zien wat ze wel niet kunnen. Eversines, Florinsz Javier en Udigo zullen aanwezig zijn om de gehele nacht de lekkerste jams te draaien. Van rustige naar hardere sounds, van alles zal langskomen. Een ding is zeker, het wordt een avond met veel dansen.

Lees hier meer

 

J. Bernardt @ Paard

Zondag kun je genieten van J. Bernardt in het Paard. Het brein achter dit project is Jinte Deprez, één van de frontmannen van Balthazar. Deprez heeft samen met Adriaan Van de Velde en Klaas De Somer, beide bekend van Pomrad, een toffe combinatie van getalenteerde muzikanten bij elkaar gekregen. De muziek is een mix van synths en de warme, donkere vocals van Deprez. Voor een perfecte afsluiting van je week is het Paard dus waar je je moet bevinden zondagavond. 

Lees hier meer