In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

CD presentatie Tino @ De Vinger

De Haagse Tino van Leeuwen is misschien wel de productiefste artiest die onze stad rijk is. Bijna jaarlijks brengt hij een album uit en dit keer zelfs een dubbelaar. De muzikant kiest op zijn nieuwe schijf voor 28 songs met een popinslag. Ook zorgt hij voor een goed gevulde avond waarop hij het beste dat de platen te bieden hebben ten gehore gaat brengen. Het voorprogramma zal verzorgd worden door het Femke Japing Trio dat zijn invloeden voornamelijk haalt uit de jaren '60.

Lees meer

Donnie, Joost en Clitbangers @ PAARD

Donnie kennen we allemaal al van zijn legendarische track met darter Raymond van Barneveld. Hier liet de Amsterdamse rapper, die soms wat per ongeluk de game in gerold lijkt te zijn, horen dat hij over en goede dosis zelfspot beschikt. Nu doet 'De Fenomeen' – zoals hij zichzelf liefkozend noemt – weer de grootste Haagse popzaal aan. In het voorprogramma zal de vlogger met rapambities Joost staan, maar ook de Haags/Amsterdamse hiphopsensatie Clitbangers komt langs. Met name de laatst genoemde gooide eerder al hoge ogen met nummers als 'Opgeven' en 'Afgemaakt' en als klap op de vuurpijl kwam eerder dit jaar de EP genaamd Deze EP is hard uit.

Lees meer

Chainska Brassika @ De Zwarte Ruiter

Liefhebber van reggae en ska? Dan mag een bezoekje aan De Zwarte Ruiter deze vrijdagavond zeker niet ontbreken. Chainska Brassika verzorgt hier een optreden, en hoewel de Londense jongens er op zijn zachtst gezegd braaf uitzien, schijnen ze zeker in staat te zijn een goed feestje neer te zetten. Eind deze maand komt er tevens een tweede LP van de band uit, die op Jamaica werd opgenomen door dubbele Grammy-winnaar Stephen Stewart.

Lees meer

Opening Planet Warehouse @ Binckhorst

Warenhuisraves zijn weer helemaal hip in de Hofstad. Zo besloot niet alleen District25 een oud pand op de Binckhorst weer nieuw leven in te blazen. Ook PIP zag in september goud in een nog intensere industriële sfeer. Enkele maanden later is Planet Warehouse dan echt geboren. Deze zaterdag wordt de evenementenlocatie groots geopend onder begeleiding van artiesten als Dekmantel Soundsystem en Mark du Mosch. Met een beetje geluk zijn de tickets van €15 nog te bemachtigen, en anders kosten ze €17,50.

Lees meer

Fishcat Five @ De Gekke Geit

Fishcat Five is een nieuwe band, bestaande uit stamgasten én medewerkers van De Gekke Geit. Dat klinkt gezellig. Volgens de band zelf is het optreden ideaal voor dat publiek dat "niet zit te wachten op 'de nieuwe Ed Sheeran' die over de vrouw zingt die hem voor de melkman heeft verlaten, maar dat van echte muziek houdt." Verwacht een sessie vol lekkere blues, met achteraf een jamsessie voor de muzikale zielen onder ons.

Lees meer

Pat Smith & Something Like Sunshine @ Muzee

In het Scheveningse Muzee staat deze vrijdag een tweetal Scheveningse pareltjes op het podium. Zowel talentvol singer-songwriterduo Something Like Sunshine als surfdorplegende Pat Smith zullen daar de bühne betreden. De eerstgenoemden wonnen twee jaar terug nog de promotieprijs bij Talent Event met hun country-singer-songwritermix geïnspireerd door onder andere First Aid Kit. De ander behoeft als frontman van Splendid en solo-artiest geen introductie meer. Dus last van wat Schevenings chauvinisme? Ga langs bij Muzee.

Lees hier meer