Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Borderlines #2 @ PIP

Geef november een lekkere start met de tweede editie van Borderlines in PIP. De avond is een samenwerking tussen de kunstacademie en het conservatorium, wat betekent dat het ongetwijfeld een orgie van lokaal talent zal worden. Verwacht live muziek, installaties en visuals van zowel huidige studenten als alumni, en dat tot in de vroege uurtjes. Tickets kunnen voor €6 aan de deur worden gekocht.

Lees meer

Crossing Border @ PAARD

Dit weekend is het dan eindelijk weer tijd voor Crossing Border Festival — stiekem toch wel een favorietje van de redactie. Dit internationale muziek- en literatuurfestival vormt een uitgelezen kans om op muzikaal avontuur te gaan en wat nieuwe deuntjes te ontdekken. Beetje eng? Zoals elk jaar interviewden we enkele artiesten en schreven we wat tips om je een beetje op weg te helpen. Graag gedaan.

Lees hier meer

James Burki & Lights Out @ HPC Café

Mooi lokaal is niet lelijk. In het Haags Pop Centrum kan men vrijdag daarom terecht voor een optreden van de Haagse James Burki, bekend als bassist van The Navigators. Dit jaar bracht hij met zijn soloproject de single Brother, We're Here to Dance uit, en hij heeft reeds verklapt dat er binnenkort nog een nummer aankomt. Ook staat het Enkhuizense Lights Out op het podium deze avond. Deze band tracht een liefdesbaby te creëren tussen traditionele punk en moderne popmuziek.

Lees hier meer

Casa de la Muerte & Happy Accidents @ Musicon

Paaspop, het Paard en de Melkweg... Dit zijn pas enkele plekken waar Casa De La Muerte het publiek op stelten heeft weten te zetten. Aanstaande zaterdag is het de beurt aan Musicon. Casa De La Muerte’s muziek is een mix van rockabilly, Mexican en Balkan, drie muziekgenres die bekend staan om hun dansbaarheid. Daarnaast is ook Happy Accidents te zien: een band met heerlijk rauwe rhythm & blues, met een scheut rock & roll. De mannen hebben alledrie al veel ervaring en vinden het dan ook geweldig om lekker spontaan hun live muziek over te brengen.

Lees hier meer

Keldertechno @ Magistrat

Als je los wilt gaan maar toch iets meer van EDM houdt is er ook Keldertechno in het Magistrat op zaterdagavond. De artiesten die gaan optreden komen van dichtbij en verder weg: Divain uit Leiden, Z-movit uit Den Haag, CONSTATiNE ViT uit Vilnius, Litouwen en RE-Connect uit Mol, België. Alsof dat dan nog niet tof genoeg is kan je boven genieten van deze artiesten, maar heb je ook de optie om beneden bij MHJH Timelapse te zijn, waar heel de avond techno, underground en freestyle gedraaid zal worden.

 

Lees hier meer

Makaya McCraven @ Paard

Zondagmiddag nog niks te doen? Dan is het Paard the place to be. Makaya McCraven, Canadese drummer, geeft dan namelijk een middagconcert. Hij is vooral bekend van zijn jazz/hip-hop band Cold Duck Complex, waarmee hij shows heeft geopend van o.a. 50 Cent, Wu-Tang Clan en Rhazel. Jazz en hip-hop zal alleen niet het enige zijn wat je deze middag zal horen, aangezien McCraven door vele soorten muziek wordt beïnvloed. Zo zal je ook wat Afrikaanse, Hongaarse, indie en electronische muziek invloeden voorbij horen komen. Een heerlijke mix van toffe genres door een onwijs getalenteerde drummer dus!

 

Lees hier meer