Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Braskiri @ De Regentenkamer

Dat we jazz kunnen verwachten in De Regentenkamer is nogal wiedus. Echter, Braskiri is een bijzondere formatie. De jazzdrummer Wim Kegel werkt samen met Bert Lochs, Dirk Balthaus & Steffen Granly. Laatstgenoemde is een tubavirtuoos uit Noorwegen. Eerder speelden de heren al samen op het North Sea Jazz festival, dus we kunnen gerust over een geslaagd project spreken.

Lees meer

Rise Of The Wood & Order Of The Emperor @ Musicon

Zin in een avond stevige stoner? Geen nood, in Musicon staat Rise Of The Wood. Deze Westlandse band doet de dag erna een album release in Nederland Drie, maar grote kans dat de heren alvast wat verse tracks serveren. Verder staan Dad's Amaryllo en Order of the Emperor op het programma. Die laatste is hoogstwaarschijnlijk afsluiter, aangezien ze er al vandoor gingen met de Grote Prijs Van en Album van het Jaar in Rotterdam. De hardrockers houden van klassiek, dus verwacht rock in de trant van Thin Lizzy en Black Sabbath.

Lees hier meer

Club25 @ Het Magazijn

Mogen we Het Magazijn al een fenomeen noemen? Er staat elke avond een rij voor de nieuwe club, die onlangs is genomineerd voor een Entree Award. Daarnaast zien we niet al te vaak dezelfde acts voorbij komen, wat bij andere clubs en plekken in Den Haag wel het geval is. Deze vrijdag is er Club25, dat in samenwerking met District25 wordt georganiseerd. Max Abysmal Tala Drum Corps zullen de avond vullen met dwaze house. 

Lees hier meer

Gijs @ De Hofnar

Er gaat niets boven een lekker drankje aan de Scheveningse Haven. Of tenminste, wat als je teglijkertijd ook nog van een akoestisch optreden kunt genieten? Brouwcafé De Hofnar snapt dit helemaal en paaide Gijs Hietkamp (Gijs, voorheen Gisen) voor een akoestische sessie. Parkroad Café bekroonde de troubadour dit jaar nog 'De Beste Singer-Songwriter van DH Centrum,' waardoor hij ook te zien was op Parkpop. Verwacht mooie en overtuigende gitaarmuziek, zowel eigen werk als covers.

Lees hier meer

Rhinorino EP Release @ Paardcafé

Rhinorino mag dan wel uit Utrecht komen, maar koos er toch maar mooi voor om zijn EP-release in het Paardcafé te houden. Het Utrechtse drietal presenteert zaterdag Another Cocktail, een plaat vol lekkere stoner en rock 'n roll. Het Haagse Wet Boys, naar eigen zeggen "zo rauw als zand in je onderbroek," is tevens aanwezig om het publiek eens goed op te warmen. Dat kan alleen nog maar een goed avondje worden.

Lees hier meer

Tom van der Zaal & Tom Beek @ De BieB

Jazz op zondag is gewoon altijd een goed idee. In Café de BieB kun je natuurlijk altijd even bijkomen van een knotsgekke zaterdagavond. Echter, deze week word je een handje geholpen door de saxogoons van internationaal fenomeen Tom van der Zaal en 'saxofoonpoëet' Tom Beek. Van der Zaal studeerde hier in Den Haag aan het oonservatorium, voordat hij zijn vleugels uitsloeg en met grote namen als Aaron Goldberg en Greg Hutchinson ging studeren in New York.

Lees hier meer