Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Rico & Sticks

De hardst werkende rappers van Nederland zijn weer terug in Den Haag: Rico & Sticks! De heren hebben onlangs de plaat IZM uitgebracht, wat fungeert als lijm tussen de genres hiphop en zweverige acid. En harde werkers zijn het, want vorige week brachten ze nog MeerIZM uit. Gezien het feit dat de twee bijna elk jaar met een album of albums aan komen zetten zit de kans er dik in dat er niet alleen maar nieuw werk wordt opgevoerd. Tast toe, voer voor je woofers!

Website

The Hazzah @ Zwarte Ruiter

Laat thuis? Morgen niets te doen? Geen probleem, want in naam van de Haagse Popweek is er een dwaze donderdag met The Hazzah. De Haagse garagerockers geven een laat optreden in de Zwarte Ruiter. Mocht je van rammelende gitaren houden of een voorliefde hebben voor de authentieke 'dune beat' sound dan ben je hier op het juiste adres. Lekker los.

Lees hier meer

Tiktaalik @ Musicon

Eerlijk gezegd weten we niet zo goed wat we hiervan moeten verwachten. Tiktaalik Duco in het Musicon. Tiktaalik is een schreeuwerige en voornamelijk rommelige rock met maar liefst drie gitaristen. Als je zin hebt in een potje onverstoord scheuren, dan is een avond Musicon de juiste keuze. Als support hebben de mannen het Haagse Duco meegenomen.   

Lees hier meer

Singer-/Songwriter Festival 2017 @ Rietveld Theater Delft

Dit Singer-/Songwriter Festival is een benefietfestival waarvan de opbrengst naar stichting Opkikker gaat. Niet alleen kan je dus genieten van onder andere de Clean Pete vormende tweeling Loes en Renee, en Grote Prijs van Nederland winnares Marike Jager, ook gaat de opbrengst naar een goed doel. Verder betreden T.B Florusse en Celeste Liberty het podium van het Rietveld Theater om hun muziek te spelen. Kinderen kunnen bij de kinderactiviteiten gestald worden om zelf rustig te genieten.

Lees hier meer

Haagse Popweek Finale @ Paard

Voor wie Delft te ver vindt strijkt eveneens zaterdag 21 oktober de Haagse Popweek voor de finale neer in Paard. Er spelen vier bands, gevolgd door een dansbare afterparty. Het band programma is een mix met voor iedereen iets leuks. Van Sama Cosa’s funk, psychedelische bluesrock van Magic Moon en indie van King Miles tot de elektronische trip rock van Alcuna Wilds. De afterparty wordt verzorgd door Antilounge met Holowave, Nilssi, Gallus en Generate. Samen verantwoordelijk voor diverse deuntjes om op te dansen.

Lees hier meer

ProJazz: Rogier Telderman's Triptych @ Theater Dakota

Een van de belangrijkste nieuwe gezichten binnen de Europese jazzmuziek is pianist en componist Rogier Telderman. Met zijn piano weet hij menig publiek te plezieren. In gezelschap van Efe Erdem, Alex Simu en Mark Alban Lotz op trombone, klarinetten en fluiten, samengesteld door Telderman zelf, genoemd Triptych, wordt kamermuziek gepresenteerd die zich kenmerkt door gelaagdheid. Het gezelschap daagt de traditionele rollen uit en speelt op een eigen wijze, geïnspireerd door invloeden van een variatie aan kanten. Een betere omschrijving kan enkel gevat worden in geluid, een aanrader om te luisteren.

Lees hier meer