Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Nouvelle Vague @ PAARD

Wie Frans heeft gehad op de middelbare school weet dat Nouvelle Vague vertaalt naar het Engels new wave is. Laat dat nou de stroming zijn waar deze band haar covers vandaan haalt, maar dan met een bossanova-jasje. Klinkt vreemd, is het misschien ook, maar het is ook enorm geslaagd. Nooit klonk Joy Division zo relaxed en The Clash' 'Guns Of Brixton' is bij deze Franse band een soort strandnummer geworden. Benieuwd? Kom naar PAARD en oordeel zelf

Lees hier meer

De Tante Joke Karaoke Band @ PAARD

Niet heel origineel, muzikaal niet heel boeiend maar wel verrekte gezellig. Dat is de perfecte beschrijving van De Tante Joke Karaoke Band. Een band bestaande uit onder andere Jasper Demollin en Daan Boom van het televisieprogramma Streetlab die een live-karaokeset speelt. De bedoeling is dat jij een nummer aangeeft, zij spelen het vervolgens terwijl jij op het podium de vocalen voor jouw rekening neemt. Het belangrijkste voor de sfeer is overigens dat er genoeg bier gedronken wordt. Dus zin in een kater en een schorre stem op zaterdag? Neem een kijkje.

Lees hier meer

Boréas @ Musicon

Het verhaal van Boréas is op zichzelf merkwaardig. De band bestaat al een aantal jaar, zelfs toen bandleden nog op Schiermonnikoog woonden en er via Skype gerepeteerd moest worden. Desalniettemin is er tot op heden nog nooit een show geweest van de powermetalband met klassieke invloeden. De debuutshow/albumrelease van de band is tevens ook de allerlaatste maal dat men de band kan bewonderen omdat hierna de stekker er weer uit wordt getrokken. Voor €5,- kan je bij dit unieke evenement zijn en krijg je ook een album cadeau, hierdoor kan je het moment toch nog een klein beetje herleven.

Lees hier meer

Mondriaan Jazz festival @ PAARD, Koorenhuis en Humanity House

Den Haag heeft in 2017 veel van Mondriaan voorbij zien komen voor zijn 100 jarig jubileum. Mondriaan hield natuurlijk van kunst, maar ook ontzettend van jazz. Daarom vindt op zaterdag het Mondriaan Jazz Festival plaats. Op drie verschillende locaties, PAARD, Koorenhuis en Humanity House zullen de gehele middag en avond (inter)nationale jazzartiesten optreden. De focus ligt bij deze eerste editie vooral op de artiesten die ervoor hebben gezorgd dat jazz mee de 21ste eeuw in is gegaan. Zo zullen o.a. Ravi Coltrane, Moonchild, Nate Smith Kinfolk en Rohey optreden. Heel de avond swingen op heerlijke jazz gegarandeerd!

Lees hier meer

 

 

Popronde 2017

Ja ja ja, Popronde is aanstaande zaterdag ook weer in Den Haag. Voor degene die het niet kennen: Popronde is een muziekfestival dat elk najaar vele steden in het land bezoekt. Elk jaar worden er opkomende bands uitgekozen die op deze manier op allerlei toffe plekken kunnen optreden. In Den Haag zullen zo o.a. Amber Gomaa, The Little Years, PEER en Fata Boom te zien zijn. De optredens zullen plaatsvinden op zo’n 20 verschillende locaties, verspreid door het centrum. Hierdoor is er op elk moment wel wat te zien, wat helemaal bij jou past. Geen reden om niet aanwezig te zijn!

Lees hier meer

Herfstfest 2017 @ PAARD

Dit weekend is compleet gevuld met festivals. Zondag kan je namelijk genieten van de derde editie van Herfstfest in het PAARD. De line-up mag er dan ook zeker zijn! Terry Bozzio (Frank Zappa, Jeff Beck), Tim van Delft (De Staat), Cèsar Zuiderwijk (Golden Earring) en organisator Koen Herfst zullen o.a. aanwezig zijn. Zelfs voor nieuw talent is er een plek aanwezig en ook bezoekers kunnen achter een drumstel plaatsnemen tijdens de mini-drumlessen. Als dit nog niet genoeg is om je te overtuigen; er zal ook een drumbeurs, jams, shed sessions, give-aways, snelheidswedstrijden en ‘drumfood’ aanwezig zijn. Het perfecte drumfestival en dat dan ook nog in hartje Den Haag! 

Lees hier meer