Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

TenTemPiés @ PAARD

TenTemPiés is in Amsterdam gevestigd, maar komen na tours door Azië en Zuid-Amerika jouw donderdag in PAARD vullen met muziek om op te dansen én over te denken. De voornamelijk Spaanstalige muziek snijdt politieke en sociale problemen aan. Maar al kom je alleen om te dansen, de mix van rock, ska, reggae en rumba werkt perfect om even te ontsnappen aan alle herfstsomberheid en koude temperaturen. Met Mama Franko als opwarmer van het publiek moet je niet vergeten de dansschoenen aan te trekken.

Lees hier meer

Bazart @ PAARD

Onze zuiderburen van Bazart zijn in Nederland op bezoek met hun donkere Nederlandstalige indiepop. Van de 5 mannen staan er drie aan het front en geven een spectaculaire show met hun sterke harmonieën. Met verschillende grote prijzen, een debuutalbum en hitsingle Goud op zak, staan ze vrijdag in PAARD met als opening de locale band Every Kid Knows.

Lees hier meer

Lukewarm Ocean @ Paardcafé

Lukewarm Ocean stond al eens op onze eigen clubavond en dat was een geslaagd feestje. De hardrockband met invloeden uit muziek van onder andere Queens Of The Stoneage en Nirvana knalt op elke gelegenheid met nummers die smaken naar meer. Aan de vooravond van hun tour door onder andere Rusland komen ze nog een keer in hun 'eigen' Paardcafé de tent vakkundig afbreken. Komt dat zien!

Lees hier meer

Arie Spaans in concert @ Saturnus

Arie Spaans is bekend als een van The Suburbs, de band die 'Rollercoaster' schreef dat door Di-Rect tot bescheiden hit is gemaakt. Verder is hij een bekend gezicht in de Haagse muziekscene die nog altijd erg actief is als het gaat om maken van muziek. Zaterdag 7 oktober staat deze Scheveningse held in Saturnus met een aantal speciale gasten en uiteraard The Suburbs zelf. Voor een schamele €5,- in de voorverkoop kan je in Scheveningen genieten van dit muziekfeest.

Lees hier meer

Open dag Ready to Play @ Musicon

Even geen concert hier, maar de open dag van Ready to play. Misschien is het wel de bekendste muziekschool van Den Haag en veel bands hebben hun eerste stapjes in de muziek gezet onder de hoede van Johan Witt en Rick Jillissen, denk bijvoorbeeld aan Fexet of iets recenter Replayced. Nu is er naast de mogelijkheid in Musicon bandcoaching te volgen ook de mogelijkheid om muziekles te krijgen. Dus heb je altijd al heel graag neusfluit  willen leren spelen, is jouw spirit-animal de digeridoo of wil je gewoon raggen op een gitaar; bezoek de open dag!

Lees hier meer

 

The Hague Record Fair @ Zaal 3

Vinyl is al een kleine tien jaar helemaal terug van weggeweest. Heel begrijpelijk want wat is er nou leuker dan een zwarte schijf uit een hoes te halen en heel voorzichtig de naald er op te zetten. In Zaal 3 van theater aan het Spui kan je zondag voor de derde keer op zoek gaan naar je favoriete plaat van Jack White, de limited-edition single van Bowie's 'Day In - Day Out' op rood vinyl of gewoon naar de nieuwste langspeler van First Aid Kit. Ook zullen allerhande Haagse platenmaatschappijen aanwezig zijn om hun catalogus te tonen en hun magazijn op te schonen. Kom cratediggen!

Lees hier meer