Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Delft Chamber Music Festival + Night At The Museum @ Diverse locaties in Delft

Delft Chamber Music Festival wordt al sinds de opening van het Prinsenhof in Delft elk jaar gehouden. Vorig jaar is het voor het eerst georganiseerd in samenwerking met Night at the Museum. Het concept is simpel: op zoek gaan naar alternative facts in het museum met behulp van de collectie, tentoonstellingen, historische locaties in het museum en natuurlijk de musici! Deze editie zullen o.a. Nora Fischer en Erik Bosgraaf aanwezig zijn. Erik Bosgraaf zal je als een soort rattenvanger van Hamelen door het museum leiden. Muziek en kunst, een mooie combi die je niet wilt missen!

Lees verder

Milan Summer Festival @ Zuiderpark

Milan Summer Festival, het grootste outdoor Hindoestaanse outdoor festival in Europa, is er weer! Vrijdag zal het Zuiderpark weer vol staan met een markt en allerlei shows en informatieve stands. Wat de muzikale shows betreft zullen o.a. DJ DYNA, Aptijt en Trafassi-man aanwezig zijn om knal optredens te verzorgen. Vrijdag begint het, maar het festival is verspreid over heel het weekend, dus genoeg mogelijkheden om wat mee te kunnen pikken!

Meer informatie

Amongst The Wolves + Miscellaneous @ Musicon

Twee Nederlandse bands, beide totaal het tegenovergestelde van elkaar, in het Musicon. Amongst The Wolves is een band met vijf mannen uit Zuid-Holland die snoeiharde hard- en metalcore maken. Ze zijn momenteel bezig met het maken van hun eerste EP maar dat weerhoudt ze niet om een lekker optreden neer te zetten! Miscellaneous bestaat uit drie mannen die al jarenlange ervaring hebben in de muziekwereld. Ze begonnen in 1996, hadden een kleine stop, maar zijn nu weer een tijdje terug om te swingen, rocken en funken zoals vroeger. Goede muziek gecombineerd met teksten die gaan over biseksuele eenden, de Jerry Springer Show en trekvogels; zeker iets wat je mee wilt maken.

Meer informatie

Schollenpop @ Zuiderstrand

Deze zaterdag mag Scheveningen weer gastheer spelen voor een paar duizend festivalbezoekers. Het strandfestival Schollenpop viert dit jaar zijn eenentwintigste editie, en die overgang naar volwassenheid zal niet zonder het nodige rumoer voorbij gaan. Op het programma staan onder andere Danny Vera, Jett Rebel, Jebroer en Haagse artiesten als The Stangs en The Great Communicators. Een zonnedansje kan misschien geen kwaad dit jaar, al zal je met genoeg zand en bier in je haar weinig van de regen voelen.

Bekijk hier de hele line-up.

Bart Skills @ De Karavaan

De pret kan niet op in Scheveningen deze zaterdag: ook op het Zwarte Pad kunnen de nodige dansjes gedaan worden. Bart Skils zal een 3 uur lang durende set draaien in strandclub De Karavaan. De techno-DJ van het Zweedse label Drumcode staat bekend om zijn goed opgebouwde sets. De support zal worden verzorgd door Relish DJ’s.

Lees hier meer!

Rootz Sunday Jam @ Club Rootz

Ook kun je dit weekend terecht bij Rootz voor de wekelijkse Sunday Open Jam. Trek je gitaar, drumstokken of blokfluit dus maar uit de kast en laat zien wat je in je mars hebt- want wie heeft er nu slaap nodig na een lange zondag niks doen? Deze week is het aan Guus van der Steen, bekend van de band Kern Koppen, om de sessie te leiden.

Lees hier meer!