Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Geert D’hollander @ Nuthuis

Deze week is het aan Geert D'hollander om zijn vak als beiaardier uit te oefenen. Dit vrijmidagconcert kun je waarschijnlijk in het centrum van Den Haag overal horen. Mocht je wat intiemers meemaken, dan kun je bij het Nutshuis terecht. Achteraf kan er zelfs een kijkje genomen worden in de klokkentoren. Dat is vooral interessant voor degene onder ons die rondlopen met de vraag: 'hoe doet ie' dat toch'?

Lees verder

Gettin' 90s Wit It! @ Paardcafé

Vaste prik in het Paardcafé: Gettin' 90s Wit It! met DJ Prosciutto. Dit is waarschijnlijk de laatste keer voor de verbouwing dat je nog kan dansen op hits van de jaren '90. Tijdens dit feest word je doodgegooid met tracks die je vroeger tof vond, vreselijk of zelfs afgrijselijk. Het leuke is dat alles opeens wel goed overkomt. Zoiets wordt nostalgie genoemd.

Meer informatie

Submarine Festival @ PIP

Het bekendste underground (contradictio in terminis) festival van Den Haag vindt dit weekend weer plaats in de PIP. We hebben het hier uiteraard over Submarine Festival. Een horde aan niet zo bekende maar oh zo goede acts strijkt weer neer om het publiek te verassen en van haar sokken te blazen. Zo zijn dit jaar onder andere: Yuri Landman, Jagd en Alkaloid van de partij. Een feestje waar menigeen al een jaar naar uit heeft gekeken en dat allemaal voor nop.

Bekijk hier de hele line-up.

Woosah by Day; Bufiman @ Woosah

Chillen bij een strandtent met een lekker biertje; het ultieme zomergevoel. Als daar dan ook nog eens een lekker muziekje bij wordt gedraait is dat al helemaal top. In de Woosah zal de Duitse DJ Bufiman zijn fijnste elektro/synth uit de kast halen en ons trakteren op een heerlijk mopje dansmuziek. Als afgevaardigde van het BAKK label zal later The Social Lover nog een plaatje komen draaien, en zodoende de avond van een passend einde voorzien. Een uitstekende invulling voor een brakke zondagmiddag, lijkt ons zo.

Lees hier meer!

Haags Beat Festival @ Zuiderparktheater

De mooie stad achter de duinen heeft een rijke geschiedenis als het gaat om beatmuziek. Van The Golden Earring tot The Clarks is er door de jaren heen een hoop bewerkstelligd op dat gebied, getuige ook de nieuwste telg in de Haagse beatfamilie; The Stangs. In het Zuiderparktheater zal zondag dan ook een klein festival geweid worden aan deze muziekstroming. Dit alles met bekende namen als: Jan Akkerman, Rinus Gerritsen en Hallo Venray. Maar ook onbekendere acts als Bit en The Crazy Rockers staan op het affiche. Al met al een leuke invulling voor de zondagmiddag.

Lees hier meer!